Електрозахранването на домовете на хората в пострадалите от наводненията карловски

...
Електрозахранването на домовете на хората в пострадалите от наводненията карловски
Коментари Харесай

Токът в наводнените карловски села е възстановен - Общество

Електрозахранването на домовете на хората в потърпевшите от наводненията карловски села е възобновено и сега се работи за това да бъде възобновено и уличното осветяване в засегнатите обитаеми места.

Това заяви служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното съвещание на Министерски съвет. Той разгласи, че до три седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат напълно възобновени.

" Правителството ще отпусне през днешния ден в допълнение 200 хиляди литра вода за потърпевшите села в Карловско. Убеден съм, че ще се оправим всички дружно ", съобщи министър-председателят.

По думите му, с цел да се форсира възобновяване на карловските села Каравелово, Богад и Слатина след потопа, държавното управление дружно с регионалния шеф на Пловдив, кметовете на общини и кметовете на обитаеми места, продължава разчистването с по-голям запас от хора и техника:

" Утре в почистването ще се включат в допълнение 400 военнослужещи и техника. В петък чиновници от регионална и общинска администрация в Пловдив и прилежащите области ще са в наводнените села, с цел да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората. Ще се причислят и доста доброволци от цялата страна ", сподели още Гълъб Донев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР