Електронната система, проследяваща движението на лекарствата от вноса до евентуалния

...
Електронната система, проследяваща движението на лекарствата от вноса до евентуалния
Коментари Харесай

Следващата седмица тестват сиситемата за проследяване на лекарствата

Електронната система, проследяваща придвижването на медикаментите от вноса до възможния му експорт, към този момент е създадена и идната седмица ще се тества с участниците в бизнес процеса, ще се даде задоволителен период за всички, с цел да могат да вкарат първичната информация в системата и когато тя стартира да работи обикновено, ще бъде въведена в употреба. Това сподели заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева по време на конгрес, отдаден на новата система за верификация на медикаментите. Системата ще наблюдава наличността и придвижването на медикаментите в страната.

Начева напомни, че е оповестена социална поръчка за разработване на електронна рецепта. Електронната рецепта ще бъде част от националната интегрирана осведомителна система и когато тя стане факт, бизнес процесите в региона на медикаментите ще се провеждат по транспарантен и ефикасен метод, добави Начева.

Изпълнителната организация по медикаменти и Министерството на здравеопазването нямат за цел да основават ужас в системата или да постановат наказания преди механизмът за верификация на медикаментите да проработи обикновено, сподели още тя. Европейската система за верификация ще стартира да работи на 9 февруари. Начева увери, че ще бъде обезпечен нужният времеви интервал от няколко месеца. По никакъв метод не би трябвало да се позволява отвод за лекуване на пациенти или обезпечаването на медикаменти за тях, както и тежест върху пациента поради въвеждането на верификацията, акцентира Начева. Една от задачите на верификацията е елиминиране на риска от разпространяване на подправени медикаменти, сподели още Начева и изрази безапелационна поддръжка за въвеждане на механизма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР