Електроколите и тези с бензинови двигатели са сред най-търсените при

...
Електроколите и тези с бензинови двигатели са сред най-търсените при
Коментари Харесай

Почти всеки трети автомобил на лизинг вече е електрически

Електроколите и тези с бензинови мотори са измежду най-търсените при лизингованите транспортни средства през 2022 година Търсенето на моделите с бензинови мотори нараства доста и доближава пазарен дял от 40 %, а електрическите автомобили надминават границата от 30 % за първи път.

Това излиза наяве от обзор на пазара за лизинговане за 2022, който онлайн доставчикът на лизинг LeasingMarkt.de сътвори взаимно с EBS University. Последните данни демонстрират, че SUV остават най-популярният вид транспортно средство измежду лизингополучателите, следвани от сегмента на дребните коли.

Инфлацията към този момент се усеща и в междинната лизингова рента - тя ще се усили от приблизително 243 евро през 2021 година до 299 евро тази година. С дял от 30 % - съвсем една трета от всички лизингополучатели избират електромобил на LeasingMarkt.de - това значи нарастване от 5 процентни пункта спрямо миналата година.

Въпреки това класическите коли вършат максимален скок в търсенето, най-много тези с бензинов мотор - те записват нарастване на търсенето от 8 процентни пункта и са преди всичко с пазарен дял от 40 %. Губещите през 2022 година са дизелите и хибридите.

Докато дизелите губят шест процентни пункта и по този метод доближават лизингов дял от дванадесет % (четвърто място), хибридните транспортни средства губят даже седем процентни пункта - те реализират дял от 18 %, което в последна сметка значи трето място измежду най-популярните видове задвижване в LeasingMarkt.de.

През 2022 година ще има малко придвижване в характерното за пола на клиента търсене. Както и преди, лизингът е въпрос най-вече на мъжете. През 2022 година към 85 % от лизинговите контракти ще бъдат подписани от мъже и единствено 15 % от дами.

Това не е без влияние върху пазара. През 2022 година мъжете избират модели, които имат приблизително 178 к.с. под капака и костват приблизително 307 евро. Жените, въпреки това, също доближават местоназначението си само че със приблизително 147 к.с. и харчат приблизително единствено 248 евро за своя автомобил на лизинг. Що се отнася до избора на модел, Fiat 500 Elektro е електрическият автомобил отпред в класацията за дами водачи, до момента в който най-често вземаният на лизинг модел за мъже е Cupra Formentor.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР