Електрическият VISION EQXX измина 1202 км без презареждане на батерията(снимка:

...
Коментари Харесай

Електрически Mercedes с рекорд за пробег от 1200 км


Електрическият VISION EQXX измина 1202 км без презареждане на батерията
(снимка: Mercedes-Benz)

По-рано тази години първообраз на електромобил Mercedes-Benz, оборудван с тягова батерия от 100 kWh, съумя да измине разстояние от повече от 1000 км без презареждане, пътувайки от Германия през италианските Алпи до южната част на Франция. Сега същата кола измина 1200 км в следващ опит, поставяйки нов връх.
още по темата
Прототипът VISION EQXX е пътувал на север, като е тръгнал от Германия, траял е през Франция, с цел да стигне до известната спортна писта Силвърстоун в Обединеното кралство, заяви Electrek.

В края на маршрута прототипът попада в ръцете на професионалния играч Ник де Врис, който доближава оптималната скорост от 140 км/ч и обикаля пистата 14 пъти, преди тяговата батерия да се изтощи дефинитивно. За информация, дължината на пистата Силвърстоун не надвишава 5,9 км, тъй че осъществените 14 обиколки дават отговор на равностоен пробег от към 83 км.

Така наподобява от вътрешната страна рекордьорът по пробег измежду електрическите коли
(снимка: Mercedes-Benz)

След като измина общо 1202 км без презареждане в условия, които не са най-подходящи за сходни върхове, прототипът на електрическия автомобил на процедура потвърди успеваемостта на концепцията, изповядвана от неговите основатели от Mercedes.

Най-издръжливата тягова батерия е сложена в тяло с коефициент на аеродинамично противодействие не повече от 0,17, което в природата е сравнимо единствено с придвижването на пингвин във водата.

Прототипът VISION EQXX употребява сила до 8,3 kWh на 100 километра. Цялото пътешестване е траяло 14 часа и половина, междинната скорост на придвижване е била 83 км/ч, което е сравнимо с рационалните режими на каране на множеството „ стандартни ” коли.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР