Електрическите автомобили се движат повече от бензиновите. Това е резултат

...
Електрическите автомобили се движат повече от бензиновите. Това е резултат
Коментари Харесай

Електромобилите се карат повече от бензиновите коли

Електрическите коли се движат повече от бензиновите. Това е резултат от оценка от сравнителния портал Check24. Шофьорите на електро коли в Германия са минали приблизително 12 127 километра предходната година - с 18,8 % повече от водачите на коли бензинови мотори (10 210 километра).

Средно потребителите са карали дизеловите си коли (13 049 км), което е единствено със седем % повече от километража на електроавтомобилите. С 12 763 километра притежателите на хибриди карат с 14 % повече от междинното за всички леки коли, застраховани посредством Check24 (11 230 km). Цифрите са основани на заключенията на полици за автомобилна застраховка посредством Check24.

„ Твърдението, че електро колите изминават по-малко километри от тези с мотори с вътрешно горене, може да бъде опроверган въз основа на годишния пробег на клиентите на Check “ - споделя доктор. Райнер Клип, ръководещ шеф за обезпечаване на моторни транспортни средства в Check24 - „ Обхватът на електрическите коли непрестанно се усъвършенства и терзанията да не се спрат на пътя към този момент са неоснователни. “

Renault Zoe е най-популярният електромобил в Германия, втори е VW e-Up, следват ги два модела на Tesla. „ Поради възходящите цени на горивата и държавните дотации за електро коли, търсенето на последните ще продължи да пораства “, споделя доктор. Райнер Клип. При хибридите Toyota остава преобладаваща марка с три модела в първата петица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР