Автомобилите с електрическо задвижване в САЩ консумират повече електроенергия от

...
Автомобилите с електрическо задвижване в САЩ консумират повече електроенергия от
Коментари Харесай

Държавата, в която е-колите доказано харчат повече ток от влаковете

Автомобилите с електрическо задвижване в Съединени американски щати употребяват повече електрическа енергия от влаковете в страната, излиза наяве от разбор на Агенцията за енергийна информация, представен от Electrek.

Електромобилите и plug-in хибридите са изхарчили 7596 GWh през 2023 година, което е скок с 44,6%, съгласно изчисленията на специалистите от администрацията.

На този декор, потреблението в транспортния бранш, което в Съединени американски щати са на първо място електрически автомобили и мотрисни влакове, е бил 6804 GWh или растеж със доста по-скромните 3,1%.
 Китайската BYD с упоритостта да се трансформира в водач на европейския пазар на електрически автомобили
Китайската BYD с упоритостта да се трансформира в водач на европейския пазар на електрически автомобили

Водещият производител на електрически автомобили обмисля построяването на втора индустриална мощ в Европа през 2025 година

По-голямата картина

Важно е да се подчертае, че тези данни са точно от Съединени американски щати. Американският пазар е много закостенял във връзка с различното задвижване и дори Tesla се сблъсква с проблеми при реализирането на своите модели - а редица от обичайните производители не оферират цялостно EV портфолио оттатък Океана. Освен това се обрисуват великански 100-процентови мита за китайските електрически автомобили.

Комунистическата страна интензивно постанова личните си марки както вкъщи, по този начин и за износ. Преди единствено седмица Nio извади на пазара пряк съперник на бестселъра Tesla Model Y посредством своя нов бюджетен бранд Onvo. BYD към този момент не е непознато име в Европа, като компанията готви и произвеждане на континента.
 Защо Байдън наложи великански мита на китайските електрически автомобили
Защо Байдън наложи великански мита на китайските електрически автомобили

Предизборен ход или секване в зародиш на атака през Мексико?

Даже и без китайската атака, в страни като Норвегия, Швеция, Исландия и Нидерландия EV революцията е реалност - а с нея в комплект върви и по-голямата консумация на ток.

Европейски Съюз си е сложил за цел да понижи енергийното си ползване с 32,5% до 2030 година, а в това време упованието е електрическите автомобили да харчат 4-5% от тока към края на десетилетието и да стигнат дял от съвсем 10 на 100.

Това значи единствено едно - на пазара би трябвало да излязат нови и по-ефективни електрически транспортни средства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР