Експертът по национална сигурност и преподавател в Пловдивския университет доц.

...
Експертът по национална сигурност и преподавател в Пловдивския университет доц.
Коментари Харесай

Алексей Петров проговори! Среща с Борисов и истината за братя Галеви

Експертът по национална сигурност и учител в Пловдивския университет доцент Алексей Петров проговори за връзките си Бойко Борисов, съставянето на кабинета и за братя Галеви.

Познавам Ангел Христов - Геле от отряда за битка с тероризма, сподели Петров в ефира на bTV във връзка новината, че единият от братя Галеви се е върнал мистериозно в България и е умрял.
-->
" Погребението е спряно. Разследващите би трябвало да се поизнесат. Аз проведох срещата сред Братя Галеви и Румен Петков. Нищо неправилно не се случи в тази среща. После беше прекспонирана и се наложи Румен Петков да напусне поста си ", спомни си Петров, представен от БЛИЦ.

" Един човек да мине границата, то той преди този момент би трябвало да е бил обект на оперативно наблюдаване ", сподели още Петров и добави, че не вижда връзка с убийството на Къро, само че службите би трябвало да си свършат работата.

Запитан има ли визия по какъв начин двамата са напуснали страната и по какъв начин Христов е влезнал още веднъж, той съобщи: " Когато приказваме за службите, има едно разбиране " система ". Не би трябвало да преглеждаме службите за сигурност и правоохранителната система отвън това разбиране - " методичност ". Време е към този момент браншове по браншове да се върне тази методичност. Предлагам ви оттук насетне да приказваме единствено за система ".

Той оцени с 3 по шестобалната система оценката си за завръщането на Ангел Христов. И означи, че проверяващите би трябвало да се произнесат за същинската причина за кончината на единия от Братя Галеви.

Петров разяснява и записа от Националния съвет на Политическа партия, публикуван от Радостин Василев и разкритията, че назначенията в службите са съгласувани с посолства.

" Аз самият съм бил в диалог с представители на непознати служби, касаещи още по-сериозни въпроси. Това не е интервенция във вътрешните работи. Но когато би трябвало да се работи в единната система, би трябвало да има съгласуваност ".

По думите му тези диалози са " домашни ". " Ако ги съпоставим с диалози на персонален доктор, нещата към този момент няма да наподобяват толкоз страшни. "

" По отношение на тази връзка сред българските служби, тя е нужна поради синхрона. Няма по какъв начин, в случай че един елементарен човек бъде повдигнат до дадена позиция, той би трябвало да получи достъп до масивите на НАТО, Европол. Може да се случи индивидът да бъде назначен и да му бъде отхвърлен достъп. Който отхвърля, че това не се случва по този метод, заблуждава себе си ", сподели още той.

Петров разяснява и политическата конюнктура у нас и връчения втори мандат за държавно управление.

" Не бих споделил, че имам роля. Аз поддържам основаването на държавно управление. Преди два месеца след изборите аз си направих страница в обществените мрежи и заявих, че България би трябвало да има постоянен кабинет ", уточни Петров във връзка изказванието, че в неговия ресторант " Делвите " е имало неофициална среща в „ Делвите “, на която са участвали баща Петко, Кирил Петков, Асен Василев, Мария Габриел и брачният партньор ѝ.

" Не съм удостоверил че тази намира се е състояла, споделих, че всеки може да идва в този ресторант. Никога не е имало такава среща. Познавам Борисов. Познавам Петко Петков - бащата на Кирил Петков ", сподели още той.

Петров съобщи, че познава и Кирил Петков, само че не се среща с него.

Алексей Петров призна, че е провел среща с Бойко Борисов, която е била инициирана от водача на ГЕРБ. На нея двамата са изяснявали връзките си, говорили са си за службите. Не са били обсъждани съдбовни въпроси, а по-скоро такива от персонален темперамент. Не е била сложена тематиката за прошката.

Той отхвърли да взе участие в " сюжет " за съставянето на кабинет, както твърди служебният Министерство на вътрешните работи министър Иван Демерджиев: " По отношение на сюжет, на режисури - по никакъв метод не вземам участие ", съобщи той.

" Аз се отнасям с огромно почитание към вътрешния министър. Според мен той съумява по някакъв метод да парира нелепостите на височайшите си подчинени. Имам мнение и съм прочут с това, че го го изричам много постоянно, от време на време и недопустимо. Но ще продължа да го изричам ", сподели Петров.

Той уточни, че не е получавал предложение за обществена работа и добави, че в случай че е с съответна цел и за избран интервал от време, би приел сходно предложение.

" Например, в случай че е за икономическата сигурност, бих отишъл в ДАНС, тъй като няма по-приоритетно нещо в този миг. Пак дублирам, в случай че е за малко време. Аз имам задоволително задължения ", посочи той.

" Посредникът, който направи фотографията с Борисов - Имахме сериозен диалог на тази тематика с него, той отхвърля да я е споделил с медиите ", добави Петров.

Относно имунитета на Борисов, Алексей Петров го посъветва да не го дава. " Сега още по-видно излиза наяве, че прокуратурата се употребява за правене на политика... Имам чувството, че офанзивите против водачите на партиите са по-скоро офанзиви към самите партии, тъй като това са репутационни удари, с цел да не се сформира държавно управление ".

" И аз имах обвиняване от няколко реда и мислех, че бързо ще завърши, а то остана за 12 години. ", добави Петров.

" Барселонагет " разяснява с думите: " Следва преди покупката на тази къща, да има друго закононарушение, през което " черните пари " да са изпрани, да са избелени. Ако Борисов взе участие в някакво такова закононарушение, може би да. Но има явна устременост към Борисов и другите водачи за несъставяне на държавно управление. "

Грешката на господин Гешев е, че това са удари по самите партии, и когато нанесеш удари по техния имидж, това ги сплотява и ще бъде катализатор за сформиране на държавно управление, както и стана. Не би трябвало да му бъде разрешено на господин Гешев да се изгаври с водачите. В последна сметка зад тези водачи стоят 700 000 души ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР