Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната инспекция

...
Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната инспекция
Коментари Харесай

Столични автосервизи отнесоха глоби заради горене на гуми


Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната ревизия по околна среда направиха изключителни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци в регионите " Младост " и " Искър ". Дейностите са част от ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух в София.

В рамките на инспекцията през днешния ден екипите сформираха акт за административно нарушаване за липса на контракт за предаване на генерираните боклуци от горива, на стойност 5 хиляди лв.. Съставени са и два фиша за нарушаване на условията за поддържане на чистотата на прилежащата на обекта територия. Фишовете са на стойнсот 50 лв.. До в този момент са тествани общо 39 обекта на територията на София и са формирани 14 акта, 17 фиша. Проверките не престават.

Днес са осъществени и инспекции за нерегламентирано изваждане на боклуци от контейнери, като са формирани 59 акта.

На два пункта в регион " Красна поляна " продължава акцията по събиране на стри гуми от семействата. Инициативите са част от ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух в София и са ориентирани към понижаване на изхвърлянето на остарели гуми до кофите за боклук и минимизиране на опцията да бъдат изгаряни за отопление. На адресите, на които има разкрити краткотрайни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички искащи, без значение от региона по местоживеене. В рамките на предходните акции са събрани над 4000 гуми в регионите " Люлин ", " Връбница ", " Красна поляна ", " Овча купел ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР