Екипи на Пътна полиция ще извършват линеен контрол за спазване

...
Екипи на Пътна полиция ще извършват линеен контрол за спазване
Коментари Харесай

Линеен контрол по основни пътни направления

Екипи на Пътна полиция ще правят линеен надзор за съблюдаване на Закона за придвижване по главните пътни посоки и автомагистралите, заяви основен контрольор Атанас Драгов от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Предвидено е за през днешния ден контролът да бъде стихотворец от общо 46 екипа, които ще се движат паралелно с останалите транспортни средства. 10 от тях ще реализират надзор през нощта. Нарушителите ще бъдат снимани с механически средства и ще бъдат навреме докладвани на патрули от съответната регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи за взимане на отношение всъщност. Подобни обходи са планувани и за неделния ден, когато се чака засилен трафик.

Линейният надзор се вкарва като главен способ за превантивно влияние и надзор и е една от разпоредените от министъра на вътрешните работи ограничения за противопоставяне на пътния травматизъм.

Друга част от ограниченията е обвързвана със завишаване на контролната активност в обитаемоте места за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, както и засилени инспекции по повод ръководството на МПС от неправоспособни водачи, в това число малолетни и малолетни, както и от водачи, лишени от право да ръководят моторни транспортни средства.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР