Екипът на Навални твърди, че известният опозиционен политик е в

...
Екипът на Навални твърди, че известният опозиционен политик е в
Коментари Харесай

Руският опозиционен политик Алексей Навални е в неизвестност вече 17 дни

Екипът на Навални твърди, че известният опозиционен политик е в неопределеност към този момент 17 дни, като местонахождението му към момента не може да бъде открито.

" Днес Алексей трябваше да има две правосъдни съвещания. Той още веднъж не беше доведен на съвещанията. Никога до момента Навални не е бил прикрит толкоз дълго време ", съобщи екипът на Навални в обява в Telegram.

Безпрецедентната дълготрайност на отсъствието на Навални от публичното полезрение породи опасения за неговото благоденствие и сигурност.

Помощниците на Навални са отправили молба за информация, като даже предложиха премия в криптовалути за достоверни данни за актуалното му местонахождение или положение.

В отговор на възходящите опасения, които изгубването на видния съветски опозиционер предизвика, Кремъл сподели, че няма " нито желание, нито опция да следи ориста на пандизчиите и процеса на престоя им в съответните институции ".

Според някогашния заместник-министър на енергетиката на Русия, а в този момент консултант на Навални Владимир Милов, моментът на изгубването " не е инцидентен " – визирайки оповестеното от Путин желание да се кандидатира още веднъж на президентските избори в Русия през март 2024 година

" Мисля, че това е целенасочена тактичност. Не е инцидентно, че Навални изчезна тъкмо сега, в който бяха оповестени така наречен фиктивни президентски избори и в който Путин разгласи, че ще се кандидатира още веднъж ", споделя Милов пред CNN.

Според него съветският президент цели да запази властта си до 2030 година най-вече посредством оказване на напън.

" Путин в действителност желае да покаже, че ще влезе в Кремъл за още един мандат посредством заплашване, посредством репресии, посредством напън върху обществото и това явно е изнудване на всички опозиционни сили ", показва съветникът.

Той, дружно с сътрудниците си, трябвало да изпратят публични и писмени запитвания до институциите за отнемане от независимост в Русия, с цел да изискат информация за местонахождението на Навални - развой, който Милов дефинира като " скучен " и " отнемащ време и старания ".

" Моите сътрудници бомбардираха всички известни институции за задържане в Русия, с цел да се опитат да открият Навални в цялата страна ", коментира Милов.

Някои центрове за задържане са удостоверили, че Навални не се намира в тях, а други - към момента не са дали отговор.

На този декор стана ясно, че Екатерина Дунцова – съперниката на Путин за президентския пост, която искаше да постави завършек на войната в Украйна, е дисквалифицирана от изборния развой.

Кандидатурата ѝ е отхвърлена поради хипотетични дефекти в заявката, написа английският “The Guardian ”.

От скрийншоти на документи, оповестени в представляващия Дунцова канал в Telegram, се схваща, че излиза наяве за изчезнали надлежни подписи.

40-годишната Дунцова съобщи пред кореспонденти, че екипът ѝ е сглобил заявката небрежно и е имал проблеми с намирането на юрист, който да завери офертата, откакто десетки други са отказали.

Ръководителят на изборната комисия Ела Памфилова предложи думи на разтуха на Дунцова след отхвърлянето ѝ.

" Вие сте млада жена, всичко ви следва. Всеки минус постоянно може да се трансформира в плюс. Всеки опит си остава опит ", сподели Памфилова.

Нейната дисквалификация беше възприета от критиците на Путин като доказателство, че никой с същински опозиционни възгледи няма да бъде позволен да се изправи против него през март - първите президентски избори от началото на 22-месечния спор в Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР