Екипът на Icanpreneur има мисия значително да подобри шансовете за

...
Коментари Харесай

Стартъп ще помага на други стартъпи да успеят


Екипът на Icanpreneur има задача доста да усъвършенства възможностите за триумф на създателите на софтуерни стартъпи (снимка: Icanpreneur)

Стартъпът Icanpreneur, учреден от българи, притегли ангелско финансиране в размер на 200 хиляди евро при оценка на компанията от 2,5 млн. евро. Мисията на младата компания е доста да усъвършенства възможностите за триумф на създателите на софтуерни стартъпи.

Icanpreneur (Айкенпренюър) основава SaaS платформа – световен цифров акселератор, който дава опция на начинаещи софтуерни бизнесмени да преминат от концепция, през инвестиция, до постигане на пазарно сполучлив артикул (product/market fit) посредством следване на потвърдили се в практиката структурирани предприемачески процеси.

Началният фокус на Icanpreneur е ориентиран към сполучливи експерти, които виждат софтуерното предприемачество като последваща стъпка в тяхната кариера. Платформата ще им помогне да създадат по-плавен преход към предприемачеството, споделят от компанията.
още по темата
„ Предприемачеството, както най-вече се практикува през днешния ден, разчита доста на нюх и шанс и процентът на успеваемост демонстрира ясно това. Само 1 от 10 компании съумява и нормално неуспехът се случва преди да се доближи product/market fit. Нашата цел е да променим това и да предоставим поредни стъпки и задания, които софтуерните бизнесмени ще могат да следват и извършват, тъй че да реализират последователен триумф, а не инцидентен ”, показа Веско Колев, създател и изпълнителен шеф на Icanpreneur.

Инвестицията от 200 хиляди евро, която е първа външна инвестиция за компанията, е обезпечена от сполучливи иноватори и бизнесмени на българската ИТ екосистема, като Светозар Георгиев (съосновател на Telerik, Telerik Academy & Campus X), Михаил Стойчев & Георги Петров (съоснователи на SMSBump), Зоран Арсовски (основател на VertoDigital), Фарис Суайс (съосновател на Sentur), Георги Атанасов (Директор AR/VR в Progress) и Емил Табаков (старши продуктов управител в Coursera). Ангелският рунд се смята за един от най-силните до този миг.

„ Удивително е какъв брой доста бизнес процеси са извънредно улеснени и автоматизирани от софтуера през днешния ден. В същото време сериозния път на една започваща компания – от концепция до product/market fit – към момента живее в книги, публикации и видеоклипове на TedEx. Ние сме тук с цел да променим това. Icanpreneur ще управлява процеса за бизнесмените, като им дава съответни насоки по отношение на настоящия подтекст, помагайки им да се съсредоточат върху нововъведенията и пазарното валидиране ”, сподели Светозар Георгиев.

Средствата ще бъдат вложени в създаване на първичната версия на платформата. Досега компанията работи върху изчистване на визията, валидиране на главните хрумвания и съумява да построи доста мощен екип, напълно с хора работили в Телерик – Веско Колев (основател и CEO), Кателина Бойкова (главен дизайн директор), Кристиан Киров (главен софтуерен директор) и Андрей Младенов (главен шеф Информационни технологии).

Всеки от тях има повече от 15 години опит в основаването на артикули и бизнес системи с огромен мащаб и богато потребителско прекарване. През идващите 6-12 месеца екипът ще работи за стартиране на пазара на първата версия на платформата.

Днес компанията разгласи и своята стратегия, която дава извънреден достъп на 100 първи консуматори (Insiders Program), с чиято помощ ще бъде завършена бъдещата платформа. Програмата, както и платформата на Icanpreneur като цяло, се чака да имат забележителен позитивен резултат върху локалната екосистема.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР