Екипаж от Военновъздушните сили извърши авиомедицинска евакуация на 30-годишна родилка

...
Екипаж от Военновъздушните сили извърши авиомедицинска евакуация на 30-годишна родилка
Коментари Харесай

Спасителна акция: Кои са военните, транспортирали родилка в критично състояние до София?

Екипаж от Военновъздушните сили извърши авиомедицинска евакуация на 30-годишна родилка в тежко положение. Кои са военнослужещите, които на Великден дружно с лекари-реаниматори от болница „ Токуда “, съумяха да транспортират по въздух пациентката от Сливен до София?

Получихме сигнала към 13 часа в неделя. Явихме се на работа в 13:30 часа и изчакахме да получим съответните инструкции за осъществяването на задачата. Излетяхме в 15:50 часа “, сподели капитан Евгени Златанов.

Жената е оперирана в сливенската болница, като е отстранена матката ѝ

Той описа още, че е имало дейна облачност , само че това не е попречило на полета. Ето за какво са изхвърчали след планирането и координирането на дилемите. Леката турбулентност не е била рискова за пациента на борда.

„ Когато се транспортира пациент в сериозно положение полетът би трябвало да протече доста по-плавно и точно. Всеки един стадий би трябвало да е се извършва прецизно. Има написани за задачата процедури. Когато имаме подобен пациент, не можем да си позволим прекосяването през турбулентни зони - зони със мощен дъжд или стихия “, изясни и старши лейтенант Калоян Атанасов.

Жената беше превозена през вчерашния ден от Сливен в София

Той добави, че всяко по-рязко придвижване на самолета може да заплаши живота на пациента или да утежни в допълнение неговото положение. Освен това медиците постоянно имат условия и към височината, на която ще се лети.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР