След като 104-годишна жена беше изписана със синини от видинската

...
След като 104-годишна жена беше изписана със синини от видинската
Коментари Харесай

След като бе изписана със синини от видинската болница: Какво е състоянието на 104-годишната жена?

След като 104-годишна жена беше изписана със синини от видинската болница „ Света Петка “ околните ѝ настояват, че случилото се в лечебното заведение е повлияло на положението ѝ. Според околните дамата е била  принудително връзвана за леглото. 

Снимка: bTV

 

 Гладна, жадна и вързана: Как лекуваха 104-годишна жена в болница? Тази сутрин 3 мин. Гладна, жадна и вързана: Как лекуваха 104-годишна жена в болница?  Столетницата, изписана със синини: „ Медицински контрол “ удостовери, че е била връзвана България 2 мин. Столетницата, изписана със синини: „ Медицински контрол “ удостовери, че е била връзвана  Намериха тяло на мъж с голям брой рани и синини край Благоевград, арестуваха жена България 2 мин. Намериха тяло на мъж с голям брой рани и синини край Благоевград, арестуваха жена  Гладна, жадна и вързана: Как лекуваха 104-годишна жена в болница? Тази сутрин 3 мин. Гладна, жадна и вързана: Как лекуваха 104-годишна жена в болница?  Столетницата, изписана със синини: „ Медицински контрол “ удостовери, че е била връзвана България 2 мин. Столетницата, изписана със синини: „ Медицински контрол “ удостовери, че е била връзвана  Намериха тяло на мъж с голям брой рани и синини край Благоевград, арестуваха жена България 2 мин. Намериха тяло на мъж с голям брой рани и синини край Благоевград, арестуваха жена

„ Случаят в болничното заведение оказа негативен резултат тъй като не са ѝ давани медикаментите за инсулта и в този момент въобще не може без компаньон. Синините минаха, в този момент напълно едва личат. Тогава зам.-директорът на болничното заведение сподели, че те са от лекарството за разреждане на кръвта, което тя пие, само че тя и в този момент го пие, а синините изчезват “, описа внукът на 104-годишната Сведа Емил Трифонов.

След излъчването на репортаж по bTV от Изпълнителна организация „ Медицински контрол " оповестиха, че стартират инспекция на случая в болничното заведение във Видин. Проверката удостовери, че дамата е била връзвана, само че в болничната документи не е посочено нито кой е приложил мярката, нито защо време.

„ На моменти пациентката е била психомоторно възбудена вследствие на прекаран мозъчен инсулт и корова недоразвитост. За да бъдат извършени лечебните мероприятия – венозни инфуции и постановеното на спазмолитици и антибиотици, краткотрайно ръката е била закрепена. Показаните синини не дават отговор на тази имобилизация (фиксация – б.р.). Вероятно синините са от промени, които са присъщи за толкоз възрастен човек “, изясни доктор Богдан Томов, шеф на лечебното заведение.

Снимка: bTV

„ Установи се, че има кожен колан, че не е връзвана с бинтове, само че не може да открият кой е направил действието. В стаята има още две дами, които бяха при постъпването и изписването ѝ. Те са били 24 часа с нея в стаята и могат да кажат цялата истина “, каз  внукът на 104-годишната Сведа Емил Трифонов.

Освен това е открито, че по време на болничния престой на дамата не са били давани медикаментите, които е приемала преди хоспитализацията.

„ Водата, която ѝ бяхме купили си стоеше, имаше сипано доста малко в една чашка. Нито вода са ѝ давали, нито да яде, тя твърди това. Обективната истина може да се откри единствено със очевидците “, добави Емил Трифонов.

Снимка: bTV

От болница „ Света Петка “ обявиха за bTV, че на този стадий няма да показват мнение. В всекидневен диалог някои от лекарите споделиха, че са доста афектирани, защото по думите им са лекували дамата по всички медицински стандарти и безусловно безупречно.

Прокуратурата се самосезира след случая. Близките на столетницата споделиха, че са били викани в полицията, само че никой от лечебното заведение не ги е потърсил. 

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР