Екип от изследователи откри място, на което се размножават акулите

...
Екип от изследователи откри място, на което се размножават акулите
Коментари Харесай

Учени откриха къде се размножават застрашените акули чук


Екип от откриватели откри място, на което се развъждат акулите чук край остров на архиепелага Галапагос край Еквадор, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес. 

Находката може да помогне за отбрана на типа, който е изправен пред опасността от изгубване.

Мястото, населявано от акулите, които са на възраст по-малко от една година, е видяно покрай остров Исабела, най-големият на Галапагоския архипелаг. То се е трансформирало в леговище за хищниците по време на чифтосване, както и в ранни стадии на развиването им.

" Откриването на този нов регион за размножаване е доста значимо, изключително за акулата чук ", сподели Едуардо Еспиноса, който е чиновник на Национални паркове Галапагос. " Това е емблематичен тип за Галапагос, само че е в сериозна заплаха от изгубване ".

Международният съюз за запазване на природата приема акулата чук, която се среща в този регион на света за " сериозно застрашена ".

До огромна степен това се дължи на комерсиалния лов на риба и на търсенето за перките ѝ за подготвяне на специфична чорба.

В продължение на месеци откривателите търсят вероятни места за размножаване на типа като част от стратегия за мониторинг на акулата чук.

Учените от националния парк са разпознали преди този момент две други места с сходни характерности край близки острови.

Галапагоските острови, ситуирани на 903 километра западно от континенталната част на Еквадор, са обект на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, прочут по света със своите неповторими растения и диви животни, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР