Екип от изследователи от Швейцария, САЩ, Китай, Ирландия, Швеция и

...
Екип от изследователи от Швейцария, САЩ, Китай, Ирландия, Швеция и
Коментари Харесай

Суперкомпютър прогнозира 4000 сценария за изменение на климата на Земята, които могат да се случат преди 2100 г.

Екип от откриватели от Швейцария, Съединени американски щати, Китай, Ирландия, Швеция и Финландия са моделирали международната енергийна система, климата и стопанската система благодарение на суперкомпютър.

Суперкомпютърът ETSAP-TIAM предложи 4000 сюжета за изменение на климата, които биха могли да обиден 15 района на планетата до 2100 година Това е разказано в нова научна работа, оповестена в списание Energy Police.

Авторите на труда са взели поради над 1000 индустриални технологии, разнообразни енергийни източници и способи за понижаване на излъчванията на парникови газове.

„ В 70% от сюжетите превишаването на температурата с 1,5 градуса по Целзий се чака в границите на това десетилетие, което изисква незабавни дейности от страна на политиците. Отлагането на тези дейности с едно десетилетие може да докара до разноски за намаляване на последствията с два градуса по Целзий, вместо с 1,6 градуса по Целзий, освен това, в случай че всичко стартира през днешния ден и няма някакъв значителен пик в изхвърляните в атмосферата излъчвания “.

Екипът е употребявал метода Монте Карло, който може да регистрира огромен брой променливи. В тази маучна работа те са 72 000. Изследователите означават, че по този метод не е допустимо да се предскаже бъдещето с доста огромна акуратност: методът единствено оказва помощ да се сътвори карта, обхващаща разнообразни разновидности за взимане на решения. Но той към този момент може да послужи като основа за създаване на проекти за деяние в битката с изменението на климата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР