“Едно от природните богатства, с които разполагаме-минералната вода следва да

...
“Едно от природните богатства, с които разполагаме-минералната вода следва да
Коментари Харесай

Община Разлог започва проектиране на нов Спортен комплекс, с физкултурен салон и минерален басейн, в двора на училището в село Баня

“Едно от естествените благосъстояния, с които разполагаме-минералната вода следва да бъде използваема от всички, както за водолечение, по този начин и за физическа интензивност. Освен с развиването на района като съвременен и резистентен туристически център, имаме отговорност най-много към основаването на удобни условия за възстановяване живота на всички поданици на село Баня.

С цел даване на налична среда за спортни занимания и действия по водни спортове на учениците от учебното заведение, спортни клубове и други образователни заведения, планираме построяването на ново спортно оборудване в двора на ОУ “Св. Паисий Хилендарски. ”, разяснява инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог.

“Амбициите ни са ориентирани, до няколко месеца да имаме подготвен работен план, който да бъде координиран и да стартираме дейностите по създаване на съвременна и функционална, двуетажна постройка, с минимални размери 18 х 24 метра. По предварителни калкулации спортния обект ще коства към 1 млн. лв. - сума, която Община Разлог може да си разреши, да влага, в околните 2-3 години, като по този метод ще подпомогнем развиването на спорта в учебно заведение и отвън него. ” добави зам.-кметът Иван Гюров.

Плановете за новото оборудване включват построяването на минерален басейн, с прилежащи към него съблекални, учителска стая и склад на първия етаж, както и две стадиони за разнообразни типове спорт - на втория. Ръководството на Община Разлог акцентира, че потреблението на минералната вода ще даде опция за целогодишното действие на обекта, при минимални разноски за отопление, а достъп до него ще имат всички образователни заведения и спортни клубове от общината, по авансово одобрен график.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР