Настоящата американска администрация, ръководена от демократа Джоузеф Байдън, координира съдебните

...
Настоящата американска администрация, ръководена от демократа Джоузеф Байдън, координира съдебните
Коментари Харесай

Тръмп: Съдебният лов на вещици срещу мен се координира от Белия дом

Настоящата американска администрация, ръководена от демократа Джоузеф Байдън, координира правосъдните процеси против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който изрази това мнение в петък на своята страница Truth Social.

„ Има възходящи доказателства, че невижданият брой каузи, заведени против мен, е лов на вещици, умислен и съгласуван от Белия дом и Министерството на правораздаването. Такъв позор “, написа републиканецът. „ Всичко се прави, с цел да се помогне нелегално на корумпирания Джо Байдън да се бори с политическия си конкурент “, добави Тръмп, написа Факти.бг.

Съд в Ню Йорк преглежда делото, тръгнало за от обява на вестникThe Wall Street Journalпрез януари 2018 година Според нея, месец преди републиканецът да завоюва президентските избори през 2016 година, неговият юрист Майкъл Коен е платил на някогашната порно актриса Сторми Даниелс 130 хиляди $, с цел да не популяризира информация за интимната ѝ връзка с Тръмп преди към 10 години.

През 2018 година Коен беше съден по няколко обвинявания, едно от които беше обвързвано с нарушавания на разпоредбите за финансиране на акцията на Тръмп, по-специално заплащания на Даниелс. Тогава прокуратурата не предяви искове против републиканеца, базирайки се на имунитета на президента. Въпреки това през ноември 2022 година окръжната прокуратура на Манхатън стартира ново следствие. Според следователите Тръмп е компенсирал юриста си за изхарчените пари, като ги е подал посредством организацията на Тръмп като възобновяване на правосъдни разноски и се базира на фиктивен юридически задатък. На 4 април 2023 година съд в Ню Йорк повдигна обвинявания против републиканеца по делото за заплащания на Даниелс. Тръмп стана първият някогашен президент в историята на Съединени американски щати, упрекнат в закононарушение.

Тръмп е забъркан и в няколко случая, в това число щурма на Капитолия, владеене на секретни документи и връзки с журналистката Елизабет Джийн Карол.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР