Едни от най-големите платформи за онлайн туристически резервации – Booking,

...
Едни от най-големите платформи за онлайн туристически резервации – Booking,
Коментари Харесай

Туристически платформи спряха да продават билети на Ryanair

Едни от най-големите платформи за онлайн туристически резервации – Booking, Kiwi, Kayak – ненадейно са спрели да оферират на своите страници услугите на нискотарифната самолетна компания Ryanair.

От публично изказване на компанията излиза наяве, че действието е „ ненадейно подхванато “ при започване на месец декември. И прибавят, че това  ще повлияе отрицателно на превозвача, увеличавайки незаетите седалки през декември и януари с 1 – 2 %.

Приходите от билети също ще бъдат наранени в кратковременен проект, защото компанията разгласи, че ще отговори, като понижи цените за пасажери, които резервират непосредствено през нейния уеб страница. Малко евентуално е този ход да „ засегне значително “ броя на пасажерите за цялата 2024 година или упованията за облага, прибавят от самолетната компания.

Ryanair води дълготраен спор с платформите за онлайн резервации и е подхванала правни дейности в Съединени американски щати против Booking Holdings и неговите дъщерни сдружения, измежду които е и Kayak.

Ирландската компания сподели, че нейните полети към момента са налични на някои уеб сайтове, като Гугъл Flights, които съгласно нея „ не прибавят никакви скрити надценки “ и насочват потребителите да завършат резервациите си на личния ѝ уеб страница.

До момента няма отговор по тематиката от Booking, написа The Guardian.
Ryanair ще лети до две нови дестинации от София през 2024 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР