Утре в Държавен вестник ще излязат последните промени, направени от

...
Утре в Държавен вестник ще излязат последните промени, направени от
Коментари Харесай

Утре излиза ДВ със Закона за хазарта, забраната на рекламата в сила от петък

Утре в Държавен вестник ще излязат последните промени, направени от 49-то Народно заседание, в Закона за хазарта, с които се не разрешава всякаква форма на реклама на хазарт .

Това проличава на уеб страницата на Народното събрание, където се дава наличието на Държавен вестник на 14 май 2024 година, което значи, че в петък - три дни след обнародването му - възбраната влиза в действие . Това значи и че президентът Румен Радев е подписал съответния декрет, с което законодателство влиза в действие и не се чака наложено несъгласие.

С гласуваното от Народното събрание, изненадващо и в последните му дни преди да се разпусне, рекламата на
хазарт във всякаква форма се не разрешава във всички типове медии - телевизия, радио, печатни издания и интернет страници . Текстовете, които бяха, само че бяха признати с гласове от всички парламентарни групи - 198 гласа " за ", без нито един " срещу " или " въздържал се ".
 Окончателно и без спор: Парламентът ограничи рекламата на <a href=хазарт " >
Окончателно и без спор: Парламентът ограничи рекламата на
хазарт

Съвет за електронни медии ще реализира контрол на рекламното наличие в медийното пространство

Единственото изключение за
хазартна реклама в медиите е за държавното дружество " Български състезателен тотализатор " , защото за разлика от частните хазартни оператори, които са свободни да разполагат с приходите от активността си, тотото наложително разпределя облагата си за спорт и просвета.

Според закона реклама на
хазартни игри е " популяризирана във всякаква форма, с всевъзможни средства информация, която непосредствено приканва потребителите да вземат участие в хазартни игри, в това число като основава усещане, че с присъединяване в играта потребителите ще могат да разрешат персонални или финансови проблеми или ще реализиран финансово благоденствие, или приканва жителите да вземат участие в играта с обещания за огромни облаги. " Като реклама се смята и всяка форма на комерсиално обръщение, известие, рекомендация или деяние , която употребява название на хазартни игри или комерсиална марка на уредник на хазартни игри, както и компания или комерсиална марка на уредник на хазартни игри върху артикули и артикули. "

Допуска се единствено външна реклама върху билбордове, които би трябвало да се намират на разстояние не по-малко от 300 метра от учебни заведения, детски градини, университети, върху самите
хазартни зали, както и върху спортни уреди и екипировка, като се изключи тази за деца.

Отговорен за контрола обаче съгласно Закона за
хазарта е Съветът за електронни медии, който от своя страна ще предава установените случаи на Националната организация за приходите , която ще образува административно-наказателно произвеждане.
 Съвет за електронни медии не следи и не дава отговор за рекламите на <a href=хазарт " >
Съвет за електронни медии не следи и не дава отговор за рекламите на
хазарт

Соня Момчилова изнесе лекция на депутатите, че не пазят бъдещето и децата

Предвижда се и уеб сайтове, които разгласяват противозаконна
хазартна реклама, да бъдат спирани по еврорегламента за унищожаване на всяко нелегално наличие онлайн . Това ще става със заповед на Националната организация за приходите, доказана от съда .

Депутатите гласоподаваха още възбрана за зали с, само че тя ще влезе в действие 3 години след приемането на текстовете.

Въвеждат се и спомагателни ограничавания на незаконния
хазарт, в това число на зареждането на сметки при онлайн залаганията от лица под 18 години посредством пощенски преводи и предплатени ваучери.
 Икономисти: Забраната на рекламата на <a href=хазарт е избирателен ход " >
Икономисти: Забраната на рекламата на
хазарт е избирателен ход

Освен сред 200 и 400 млн. по-малко в бюджета, неприятен сигнал се изпраща към всеки един непознат инвеститор

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР