Превъоръжаването на Военновъздушните ни сили със самолети F-16 Block 70

...
Превъоръжаването на Военновъздушните ни сили със самолети F-16 Block 70
Коментари Харесай

Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България, каза Атанас Запрянов

Превъоръжаването на Военновъздушните ни сили със самолети F-16 Block 70 ще способства за въвеждане на нови технологии в „ Авионамс “ за поддръжка на самолета, напълно на българска територия, няма да се постанова този аероплан да върви в чужбина, което икономисва разноски и основава съответния потенциал от експерти. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов. Той взе участие в семинар на тематика „ Иновациите в българската отбранителна промишленост и модернизацията на Българската войска “. Форумът е под патронажа на министъра на защитата и министъра на стопанската система и промишлеността.

В началото на април държавното управление в оставка одобри решение да разпореди на „ Държавна консолидационна компания “ (ДКК) ЕАД, в качеството ѝ на орган, упражняващ правата на страната в „ Авионамс “, да разпореди на дъщерното си обществено дружество осъществяването на цели на обществената политика - създаване на базови национални качества за поддръжка на изтребители F-16 Block 70.

Още по-добре се ситуира програмата за строителство на многофункционалните кораби на Военноморските сили, която разрешава самите бойни платформи да се строят в България, сподели Запрянов. Бойните машини „ Страйкър “ ще бъдат поддържани в България и страната ни може да се окаже център за подготовка на този вид бойна техника в бъдеще в районен мащаб, добави служебният министър.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР