Една от най-популярните тенденции сред храните за годината в САЩ

...
Една от най-популярните тенденции сред храните за годината в САЩ
Коментари Харесай

Филипинският сладък картоф, който се превърна в хит в кулинарията в САЩ

Една от най-популярните трендове измежду храните за годината в Съединени американски щати е убе – лилавият картоф, чийто генезис е от Филипините, предадоха  Voice of America (VOA).

В Северна Вирджиния, след края на образователния ден учениците влизат на тълпи в магазина за сладолед и доста от тях избират този с виолетов цвят. Те споделят, че сладоледът има усет на картоф и това доста им харесва. Замразеното лакомство е с вкус на убе - виолетов сладостен картоф, чийто дом е Филипините.

Тоби Бантуг е американец от филипински генезис. Той има личен магазин, в който прави сладолед убе. Започва това занятие преди 20 години и продължава до през днешния ден. Сега това е един от трите му най-продавани усета, описват от  Voice of America (VOA) .

Агенцията за прогнозиране на тенденциите (WGSN) излезе с изследване при започване на годината, което показваше, че убе евентуално ще се трансформира в шлагер. Експертите вършат това умозаключение, откакто наблюдават въздействието на лилавия сладолед в обществените мрежи, потреблението му от авторитетни готвачи, както и продажбите му от огромни компании, осведомят Voice of America (VOA) .

Убе се сервира нормално със сладки ястия, само че филипинско-американски готвачи го употребяват и за други храни като питки за хамбургер, да вземем за пример.

Още по тематиката гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР