Една от най-големите световни загадки – Бермудският триъгълник, е на

...
Една от най-големите световни загадки – Бермудският триъгълник, е на
Коментари Харесай

Чудото се случи. Пада тайната на Бермудския триъгълник

Една от най-големите международни загадки – Бермудският триъгълник, е на път да бъде разкрита. Морският биолог и водолаз Майк Бърнет откри остатъци от аероплан, които биха могли да хвърлят светлина върху злополуката на “Полет 19 ”, съобщи БГНЕС. Досега не са намирани каквито и да били остатъци от изчезналите в „ черната дупка ” десетки самолети.

Бърнет и екипът му съумяха да локализират останките на аероплан от времето на Втората международна война. Предполага се, че това може да е един от изчезналите бомбардировачи от “Полет 19 ”.

Това е случай, при който пет американски военни самолета, известни като „ Полет 19 “, навлязоха в зоната на Бермудския триъгълник и изчезнаха от екраните на радарите.

" Отначало видяхме единствено купчина извит метал на морското дъно. Можеше да е всичко - да вземем за пример парчета, останали от потопен транспортен съд ", изяснява ученият.

Неговият роман е излъчен в YouTube-страницата на телевизионния канал History, който пуска документален филм, отдаден на мистерията на Бермудския триъгълник.

Водолазите са разкрили също витло покрай останките, сподели Барнет. По-нататъшното изследване на мястото на злополуката е помогнало да се откри, че металните парчета принадлежат на военен аероплан от 40-те години на предишния век.

В излъчения материал не се прецизира дали учените фактически са съумели да намерят един от изчезналите самолети от „ Полет 19 “.

Новите елементи, както акцентират създателите на програмата, могат да доведат до разгадаване на злополуката, станала в Бермудския триъгълник.

През декември 1945 година пет торпедоносеца „ Авенджър “ на американските военноморски сили изхвърчат от авиобаза във Флорида по време на подготвителен полет под командването на лейтенант Чарлз Тейлър и изчезват безследно. Няколко часа по-късно е изгубена и връзката с изпратения избавителен аероплан. Смята се, че водачите са изчезнали в печално известния Бермудски триъгълник. Дори и след 75 години, детайлностите за трагичната гибел на 27-та мъже остават незнайни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР