Единствената по рода си театрална формация "Феникс" от Варна, в

...
Единствената по рода си театрална формация "Феникс" от Варна, в
Коментари Харесай

Уникалната театрална формация Феникс ще зарадва с нова постановка почитателите си

Единствената по рода си театрална групировка "Феникс " от Варна, в която вземат участие хора с увреждания, е в трескава подготовка на новата си пиеса "Милионерът " по Йордан Йовков, с която ще зарадват феновете на театъра в морския град.  
Тя ще бъде показана пред аудитория на 28 ноември от 18.30 часа в Младежки дом "Орбита ", а входът е свободен, споделиха младежите за Varna24.bg
Режисьор на постановката е обичаният варненски артист Свилен Стоянов, който е и началник на групировката. 
Младите хора готвят пиесата от 1 юли. Постановката е финансирана по плана "Театъра като изкуство " от фонд "Култура " на Община Варна.
Това е първата цялостна пиеса на Фениксите, която е в 4 дейности. Любопитен е фактът, че дами ще се превъплатят в мъжки функции, заради обстоятелството, че екипът е най-вече от представителки на нежния пол. 
Формацията стана известна с множеството си участия във фестивали в цялата страна, от където се завръща с влиятелни награди. 
От скоро във "Феникс " има ново попълнение.
Актьорите интензивно вземат участие в сценографията и подготовката на декорите за "Милионерът ".
Предстои феновете на групировката да видят Татяна Янева в ролята на Кокичкова, Ивелина Димитрова като Любенова, Милослава Чарийска в ролята на Лазаринка, Антон Забунов в ролята на Бубев, Пламена Анкова в ролята на Чунчева и Евгения, Милена Минчева в ролята на Дафинка Маславска и Иван Цветанов като Никола Масларски.
Звукът и осветлението са дело на Владимир Новицки и Елизабет Чешмеджиева. 
В края на представлението ще има изненада за публиката. Новото изобретение на групировката Теодор Хамат ще извърши шлагер на Тангра. 
Постановката се играе в навечерието на Международния ден на хората с увреждания - 3 декември като подарък за варненци. 
От "Феникс " споделиха, че са отворени за приемането на нови хора към екипа както за сцената, по този начин и доброволци, които да им оказват помощ при реализирането на плановете. 
Можете да следите за креативните изяви на "Феникс " на тяхната фейсбук страница https://www.facebook.com/groups/115799512046/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР