Един украински боец е бил убит, а шестима други са

...
Един украински боец е бил убит, а шестима други са
Коментари Харесай

Украйна: Руски военни обстрелваха по време на евакуация хората от ”Азовстал”

Един украински войник е бил погубен, а шестима други са били ранени при ракетен удар от съветска страна по автомобил по време на евакуацията, обявиха локалните управляващи. Автомобилът се е движил към цивилни лица в региона. Властите упрекват съветската страна, че продължава да нарушава договореностите за прекъсване на огъня. откакто руснаците оповестиха тридневно помирение от през вчерашния ден, добавя БНР.

Малко по-рано един от бойците в региона на комбината разказа обстановката като сериозна и акцентира че сега тя се утежнява още повече. По думите му от два дни съветските сили интензивно щурмуват " Азовстал " благодарение на авиация, артилерия и тежко въоръжение и заради тази причина ранените няма по какъв начин да бъдат изведени. За момента няма коментар от страна на Москва, само че съветската страна неведнъж отхвърля да нападна цивилни жители на територията на Украйна.

Украинските управляващи пробват още веднъж да изтеглят останалите хора от " Азовстал " през днешния ден, откакто яростните конфликти осуетиха предходния подобен опит. Смята се, че към 200 души към момента се намират на територията на металургичния цех.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР