Един от първите хора в ЕС направи интересно предложение.Ръководителят на

...
Един от първите хора в ЕС направи интересно предложение.Ръководителят на
Коментари Харесай

Борел: Предложих на министрите на отбраната на ЕС да обучат 10 000 украински войници 

Един от първите хора в Европейски Съюз направи забавно предложение.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел предложи на министрите на защитата на ЕС да обучат 10 000 украински войници в допълнение към предходните проекти през идващите месеци.

Това посочи съветската редакция на Би Би Си.

В сряда след неофициална среща на министрите на защитата на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че програмата на Европейски Съюз за задача за военна помощ, в границите на която страните от Европейски Съюз трябваше да обучат 30 000 украински бойци до новата година, ще бъде изпълнена до края на октомври. Сега към този момент са подготвени 25 000 украинци, написа

" Знаете ли, аз постоянно споделям, че би трябвало да вършим повече и по-бързо. Все още считам, че би трябвало да вършим повече и по-бързо, и предложих на министрите да повишим задачата на тази задача до 40 хиляди подготвени украински бойци през идващите месеци ", цитира пресслужбата на неговото министерство думите на Борел.

" Важно е също по този начин да се намерения за изменящите се потребности на украинската войска и да се работи освен върху количеството, само че и върху качеството. Украинците се нуждаят от по-специализирано образование за по-малките групи и за командния състав ", добави ръководителят на външната политика на Европейски Съюз.

Борел заяви също, че е предложил на министрите на отбраната петгодишен проект за програмата на Европейски Съюз за военна помощ на Украйна, който водачите на Европейски Съюз утвърдиха по принцип на срещата на върха през юни. Борел предложи в границите на този проект Европейски Съюз да заделя по 5 милиарда евро годишно за военна помощ за Украйна през 2024-2027 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР