Един от оснoвателите и най-активните деятели на планинското бягане в

...
Един от оснoвателите и най-активните деятели на планинското бягане в
Коментари Харесай

Димитър Кисьов получи признание от Европейската атлетика

Един от оснoвателите и най-активните деятели на планинското тичане в България Димитър Кисьов беше награден с плакет за принос към развиването на олимпийския спорт. Плакетът му беше връчен от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов в София в наличието на публицисти и спортисти, както и синът на Димитър - Костадин, който продължава делото му в организация на надпревари по планински бягания.

Само преди няколко дни, на 20 юни, Димитър Кисьов навърши 70 години.

При връчването на плакета Добромир Карамаринов напомни заслугите на Кисьов: " Той посвети огромна част от времето си в последните 15 години в организацията на планинските бягания в България и с помощта на него в страна ни се организираха няколко значими международни форума в тази известна по света дисциплинираност, която към този момент е неотделима част от фамилията на леката атлетика. През 2007 година година Кисьов инициира провеждането на първия балкански шампионат по планинско тичане, което стана обичайно състезание в календара на АБАФ. Първото такова издание се състоя в Сапарева баня през 2008 година и единствено след две години през 2010 година, на същото място бе и европейското състезание по планинско тичане. В България последваха семейства на Европейско състезание по планинско тичане през 2013 година в Боровец, Световна младежка купа през 2015 година в Смолян и Световно състезание по планиинско тичане през 2016 година в Сапарева баня, и на всички места управител на трасетата с скъп принос за организацията бе Димитър Кисьов, с което той заслужи този признателен плакет неведнъж. "

Димитър Кисьов минава през атлетиката като спортист, треньор, президент на клуб, уредник на надпревари на шосе, крос-кънтри и планински бягания. Известен е и като човек с настоящо мнение по всевъзможни въпроси, касаещи обществото и политиката, и постоянно може да бъде видян по митинги, където намерено показва позициите си.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР