Един от най-старите тенис турнири в света - купа Дейвис,

...
Един от най-старите тенис турнири в света - купа Дейвис,
Коментари Харесай

Революция на формата на купа Дейвис от догодина

Един от най-старите тенис шампионати в света - купа " Дейвис ", ще претърпи цялостна смяна във формата си от идната година и към този момент ще съставлява безусловно седмично международно състезание с присъединяване на 18 тима, което ще се организира през ноември - след края на сезона.
Купа " Дейвис " ще стартира с квалификации през февруари, в които ще вземат участие 24 тима, а 12-те спечелили ще се класират за финалите през ноември. Във финалния шампионат ще вземат участие и четирите полуфиналиста от предходната година, както и два тима с уайлд кард. 18-те тима ще бъдат разпределени в шест групи по три отбора, като спечелилите и двата най-силни втори тима ще продължат напред към четвъртфиналите. Всички мачове ще се състоят от две срещи на сингъл и една на двойки, които ще се играят в два от три сета, като тимовете ще играят всеки ден .
Кардиналната смяна на конкуренцията със 118-годишна история беше утвърдена през днешния ден със 71,43% от гласовете на към 120-те делегати на годишното заседание на Международната тенис федерация (ITF), като по този метод бяха покрити нужните 2/3 от вота, съобщи БГНЕС. Идеята е де факто на президента на ITF Дейвид Хагърти и е инициирана от интернационалната компания " Космос ", ръководена от бранителя на Барселона Жерар Пике, който долетя в Орландо, Съединени американски щати от Испания, с цел да взе участие в гласуването. Финансовата поддръжка за преструктурирането на шампионата идва от японския милиардер Хироши Микитани, който е заречен да вложи три милиарда $ в конкуренцията в идващите 25 години.
Според Хагърти измененията са " от изключителна значимост, с цел да обезпечат членовете на организацията ярко бъдеще за тениса ". Сред подкрепящите обновяването на формата на шампионата е и американският милиардер Лари Елисън, който се надява, че неговия комплекс в Индиън Уелс ще одобри изданието през 2021-ва година на шампионата, откакто първите две ще бъдат в Европа.
Не всички делегати на събранието в Орландо бяха съгласни с съществените промени, като най-силните гласове " срещу " пристигнаха от Австралия. " Това се прави за бърза облага на пари и е прекомерно надалеч от настоящия формат на шампионата ", разяснява капитанът на тима на Австралия Лейтън Хюит. " За страдание, техният проект е рецепта за гибелта на купа " Дейвис " по метод, по който го познаваме ", добави неговият съотечественик и легенда на тениса Джон Нюкъмб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР