Един от най-известните гадатели в света Нострадамус, с рождено име

...
Един от най-известните гадатели в света Нострадамус, с рождено име
Коментари Харесай

Пророкът Нострадамус е роден на 14.12 преди 515 г.

Един от най-известните гадатели в света Нострадамус, с рождено име Мишел дьо Нострадам, е роден на 14 декември 1503 година в град Сен Реми дьо Прованс във Франция. Известен е още с лекуването на заболявания с билки и с интереса му към астрологията.

Най-известният му труд е „ Предсказания “ (Les Propheties), а първото издание излиза през 1555 година В книгата той събира своите най-важни пророчества за далечното бъдеще, записани под формата на четиристишия. Твърди се, че той е планувал цялата международна история. Мнозина го считат за най-великия оракул на Земята.
На 15-годишна възраст Нострадамус влиза в университета в Авиньон. След по-малко от година, по време на която учи граматика, изразителност и логичност, е заставен да напусне Авиньон, тъй като университетът затваря порти заради опасността от чумна зараза. След като напуща Авиньон, Нострадамус пътува из страната в продължение на осем години, като от 1521 година учи лечението с билки.

През 1529 година, откакто е работил няколко години като аптекар, учи медицина в университета на Монпелие. Малко по-късно е отхвърлен, откакто излиза наяве, че е работел като аптекар, което е било категорично неразрешено от университетската администрация. Въпреки това издатели и репортери по-късно го назовават „ лекар “. След отстраняването Нострадамус продължава да работи като аптекар, и става прочут със основаването на своето „ розово хапче “, за което се твърди, че защищава от чума.

Нострадамус е направил доста точни прогнози по време на неговия живот. Вярва се, че той е съумял да доближи положение на медитация в края на 40-те си години. На тази възраст е получил първите видения за бъдещето и е почнал да ги документира. Той е предсказал двете международни войни, а 18 от четиристишията, които написал като предсказания, се отнасят за Трета международна война. Нострадамус умира на 2 юли 1566 година

За страдание, предсказанията на пророка за 2019 година не вещаят нищо положително. Според Нострадамус 2019-та година ще премине под знака на справедливостта, земетресенията и ураганите, които най-вероятно ще настъпят през януари, април, юли и октомври. 1. Според предсказанията през 2019-та година няколко страни в Европа ще бъдат наводнени, измежду които Унгария. Италия, Чехия, Англия. 2. Както Европа, по този начин и Съединени американски щати ще се сблъскат с проблеми с имиграцията, както и с тероризма. 3. Религиозният екстремизъм ще продължава да господства в Близкия Изток, което ще бъде повода за увеличение броя на имигрантите. 4. Друго знамение гласи, че климатичните промени ще продължат и водачите на огромните страни ще вкарат нови правила за ограничение на замърсяването на въздуха. 5. Може би най-страшното предсказване на Нострадамус гласи, че през 2019-та година ще избухне Трета международна война, в която ще вземат участие две Суперсили, а войната ще продължи 27 години. 6. Нострадамус е предсказал, че през 2019-та година животните ще бъдат по-близо до хората и ще има хора, които ще могат да беседват с тях. 7. Може би най-положителното предсказване гласи, че през идната година медицината ще напредне доста. Според пророка хората ще могат да живеят до 200 години.

*Ползвани са материали на dama.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР