Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР

...
Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР е освободен заради полицейското насилие на протестите

Един от претекстовете за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов от служба е полицейското принуждение по време на митингите предишното лято. Това излиза наяве от известие в секцията за правна информация на уеб страницата на Министерския съвет, съобщи БНР в неделя.

В известието се показва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов поради нарушение на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващи се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие.

По време на митингите са били позволени неточности от учредителен и тактически порядък.

По-специално се имат поради дейностите на полицията на 2-ри септември, когато напрежението сред органите на реда и протестиращите ескалира. Тогава са позволени конфликти, при които са потърпевши хора с нападателно държание, само че също по този начин и спокойно протестиращи жители и публицисти.

В държавното решение, признато неприсъствено в петък, бе посочено, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е директно виновен за настъпилите нездравословни последствия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР