Един от фаворитите в Купата на африканските нации - Сенегал,

...
Един от фаворитите в Купата на африканските нации - Сенегал,
Коментари Харесай

Мане изпусна дузпа, но след това класира Сенегал на осминафинал

Един от любимците в Купата на африканските народи - Сенегал, се класира за елиминационната фаза на шампионата, провеждащ се в Египет. " Лъвовете от Теранга " победиха Кения с класическото 3:0 в дуел от група 3, с което си осигуриха място на осминафинал.

Звездата на Сенегал и британския " Ливърпул " Садио Мане пропусна дузпа през първата част, само че означи две попадения след почивката, а едно добави Исмаила Сар.

Тимът на Алиу Сисе доминираше, само че срещна сериозен отпор. Все отново в 29' Джоузеф Окуму извърши нарушаване в наказателното поле на своя отбор и за Сенегал бе отсъдена дузпа. Садио Мане обаче се подхлъзна на неприятния терен сега на изстрела и в последна сметка топката се озова в ръцете на вратаря Патрик Матаси.

Нулевото тъждество се резервира до почивката, а " лъвовете от Теранга " поведоха в 63', когато Исмайла Сар се възползва от неточност на кенийския пазач и означи. Само 8 минути по-късно Садио Мане се реваншира за пропуща си през първата част и повиши на 2:0.

Крилото на " Ливърпул " оформи крайния резултат в 78' от дузпа, отсъдена за недодялан фаул на Отиено против Сар. За нарушаването халфът на Кения получи втори жълт, респективно червен картон.

След класическия триумф Сенегал приключва на второ място в група 3 с 6 точки, а водач е Алжир с цялостен актив от 9. Трети е отборът на Кения с 3 точки, а на дъното остава новобранецът Танзания с 0.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР