Един художник на 36, един баща на четири деца и

...
Един художник на 36, един баща на четири деца и
Коментари Харесай

Юлиян Пейчев с ясна визия за район „Младост“ и един по-хубав квартал на София

Един художник на 36, един татко на четири деца и една фантазия: „ Заедно за Младост “. Вече 13 години Юлиян Пейчев преподава в детски градини в столичния кв. " Младост ", добре познава региона – отраснал е тук, само че добре познава и проблемите му.

Именно това е и повода преди месеци той да основе неправителствена организация, с цел да не замита под килима премеждията на съкварталците си, а дружно да намират верния метод за решенията им.

„ Хората в квартала са много чувствителни. С месеци чакат нещо да се промени. Пишат тъжби, но… Нашата концепция е това Неправителствени организации, което го направихме, с него да се даде по-голям подтик на жалбите, тъй като едно е когато жалбата е от едно физическо лице, а друго е от по-голяма организация, точно по този начин няма да неглижират жалбите ни от районните администрации ", настоя той в изявление пред БНР.

„ Искаме нашият квартал да стане по-безопасен - високите скорости са постоянно събитие, вършат се гонки, тъй като имаме добра пътна инфраструктура “, уточни той, само че открои и решенията: пасарелки, а не следващите светофари, еднопосочни улици край учебни заведения и детски градини, по-добра маркировка, съвременни легнали служители на реда и обезопасени пешеходни пътеки.

„ Това не изисква голям запас, само че не се прави “, отсече Пейчев, които възнамерява скоро време да провежда съкварталците си, с цел да може със лични сили да покажат, че това е допустимо да се случи.

Със брачната половинка му, която също е художник и учител, се срещат в Художествената академия, към този момент двамата са горди родители на четири момчета, само че не стопират да са дейни.

„ Учудвам се когато някой каже: „ О, задоволително ми е, не желая второ детенце, трето… Позитивно гледаме към нещата и децата никога не са тежест. Всеки уикенд излизаме, във вътрешния двор на комплекса ни, плевим, косим тревата, садим цветя. Всички доста се радват, само че единствено се радват, доверяват ми се обаче като човек, който се е нагърбил да го прави, само че виждам и децата си да ги дисциплинирам по този метод, давам им задачки, с цел да се усещат по-отговорни, да им давам образец, да съграждат нещо ", настоя Пейчев.

Според него един от проблемите е презастрояването в региона и неналичието на задоволително паркове и градинки, където хората да излязат и да си почиват след тежкия работен делник, а и през уикенда.

„ Презастрояването е камшик за " Младост " 1, 1А и 2, които са гранични на региона. Тепърва има какво да се прави, само че това би трябвало да се прави по отношение на законите и нормите за застрояване. Хубаво е да има жилищни здания, само че би трябвало да се намерения и за детски площадки, за среда, която е удобна за развъждането на деца, на подрастващи младежи, с цел да не останем спалнята на София, а да има и работни места, търговски центрове, да не е единствено да прибереш и да си легнеш “, означи той.

„ Младост е най-големият регион като повърхност, има земи, които със статут на земеделска повърхност, само че знаете, че тук годишна продукция не се отглежда, а са едни изоставени терени. Трябва да се намерения по какъв начин тези терени да се обособят, с цел да не стане кварталът единствено с жилища… Има Подробен устройствен план (подробен организационен план-бел.ред.) пък има разнообразни ползи – в Горубляне желаят да се строи, а в „ Младост “ – не. Именно тук е ролята на кмета – да направи връзката сред вложители, притежатели на земи, строители, живеещите в квартала, тъй че да се намерения какво и по какъв начин да се случва, още преди да е почнало застрояването, което не трябва да се случва на парче, тъй като когато това се случи, към този момент липсва свободата в построяването на хабитата – средата, в която живееш “, безапелационен бе Юлиян Пейчев.

Според него бъдещият кмет на региона би трябвало да има желанието да беседва с хората, за проблемите им.

„ За да акумулираш тази сила, тъй като да управляваш най-големия регион в София би трябвало да имаш самообладание, голяма сила, освен да обещаваш, че направиш това или това. Кметът би трябвало да е от региона – да е израснал там, да е живял и да наясно с проблемите, да ги усеща… На " Младост " му би трябвало младост, доста предпочитание и работа ", заключи преподавателят.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР