Институтът за пътна безопасност е възложил на мултидисциплинарен екип от

...
Институтът за пътна безопасност е възложил на мултидисциплинарен екип от
Коментари Харесай

Одитори ще проверяват безопасността на новото движение в центъра на София

Институтът за пътна сигурност е упълномощил на мултидисциплинарен екип от инспектори по пътна сигурност, проектанти и пътни инженери да извърши инспекция/одит за дефицити за сигурност на построената организация на придвижване по бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Витоша “ и бул. „ Фр. Нансен “. Инспекцията ще стартира на 13.05.2024 година /понеделник/ в 14.00 часа от бул. „ Витоша “, пишат от института до медиите.

„ Две седмици откогато е пусната нова организация на придвижването през медиите виновни институции се упрекват. В същото време по този начин наречените специалисти вършат субективни изводи, обслужващи политически двата лагера. Свидетели сме по какъв начин министърът на вътрешните работи през медиите не утвърждава организацията на придвижване в региона. В същото време кметът на гр. София ни оповестява, че представител на Министерство на вътрешните работи е подписал плана за нова организация на придвижването “, декларират от ИПБ.

От Института за пътна сигурност напомнят, че законът за придвижване по пътищата задължава „ Пътната полиция “ да следи за положението на пътя и да издава предизвестия или разпоредби до притежателите или до администрацията, която ръководи пътя, както и до компанията, поддържаща пътния сектор за премахване на неизправности по тях.

Проверка на Института демонстрира, че все още такова предписание или сигнали по новата организация на придвижването не е издавана от Министерство на вътрешните работи. Това демонстрира, че няма пропуски за сигурността при по този начин основаната организация на придвижване, или „ Пътната полиция “ не може да открие такива.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР