Бизнесът излиза на голям протест срещу реорганизацията на движението, в

...
Бизнесът излиза на голям протест срещу реорганизацията на движението, в
Коментари Харесай

Четвъртък на протести в столицата – бизнесът и граждани въстават срещу реорганизацията на „Спаси София“

Бизнесът излиза на огромен митинг против реорганизацията на придвижването, в който се възнамерява да вземат участие недоволни жители от столичния център, ресторантьори, магазинери и водачи на таксита.

По думите на ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов браншът не е удовлетворен от замененото придвижване. „ Проблемът е, че този план не е разискван с бизнеса, не е разискван с жителите. „ Спаси София “ работи както беше в съпротива – постанова своето мнение и одобряват, че каквото те кажат е вярно “, съобщи той в изявление за Actualno.

„ Имаме сега огромни велоалеи, не беше нужно това да се прави.

Трябва да има велоалея и регулация на придвижването, само че се сяда и се разисква. В момента следим запушалка. СОС през днешния ден имаше брифинг и отново излязоха единствено „ Спаси София “, нямаше го кмета Терзиев. Трябва да има повече места за паркиране, с цел да може хората да идват в центъра. Разбирам хората с тротинетки, само че те не са таргет на магазините и на заведенията “, съобщи Алибегов и добави, че имало неодобрение от магазинери и от „ всички, които вършат бизнес в центъра “. „ Вътрешността на центъра е опасана със служебни абонаменти “, съобщи Алибегов и акцентира, че се чакат огромни митинги в четвъртък

„ Не е политически, всяко нещо без разискване не става, да слушат хората, които влагат и вършат бизнес. После да се направи симбиоза и да се направи нещо за хората “.

Припомняме, че ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на СОС на 23 май.

Първото ще е от 10 часа и на него ще се разисква прекъсването на Симеоновския въжен превоз. Второто - от 12 часа ще се занимава с измененията в придвижването по Патриарха и Витошка.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР