Един човек беше убит, четирима ранени при атака с нож

...
Един човек беше убит, четирима ранени при атака с нож
Коментари Харесай

НАПАДЕНИЕТО В ПАРИЖ: Извършителят крещял Аллах е велик

Един човек беше погубен, четирима ранени при офанзива с нож в Париж. Двама от потърпевшите са в сериозно положение. Тази нощ мъж нападнал хората в региона на операта в града. Популярно място, в сърцето на френската столица, с доста заведения в региона. Нападателят е убит от полицията. Малко след нападението ИДИЛ разгласи, че причинителят е техен боец. Той отмъщавал на страните, които бомбардират територии на джихадистите в Сирия и Ирак. Френските управляващи проверяват офанзивата като терористичен акт.

Нападението се случило в богат и влиятелен квартал на метри от парижката опера.

Добрата вест е, че измежду петимата намушкани с нож, двама бяха в сериозно положение, само че към този момент не са. Атаката се е случила нощес в 20:50 локално време, когато неидентифициран мъж прави нападението. По описания терористът е към 20-годишен мъж с дълга коса, брада и от северноафрикански генезис.

Той е крещял „ Аллах е велик”, когато е нападал минувачите.

Това, което френските медии разясняват е доста бързата и своевременна интервенция на полицията. Първото позвъняване в полицията е в 20:47 минути, единствено пет минути по-късно на място има полиция. Девет минути по-късно нападателят е обезвреден. Местните управляващи са горди, че стават все по-бързи в неутрализирането и реагирането при сходни произшествия.

Френските управляващи не могат да открият кой е нападателят. Възможно е малко по-късно денем тази информация да стане известна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР