Двукратният олимпийски медалист Киърън Пъркинс беше избран за президент на

...
Двукратният олимпийски медалист Киърън Пъркинс беше избран за президент на
Коментари Харесай

Двукратен олимпийски шампион оглави Федерацията на Австралия по плуване


Двукратният олимпийски медалист Киърън Пъркинс беше определен за президент на Федерацията на Австралия по плуване. 47-годишният плувец е олимпийски първенец от 1992-а година в Барселона на 1500 метра и през 1996-а година в Атланта на същата отдалеченост в свободния жанр.

Позицията на президент на федерацията стана вакантна, откакто досегашният началник Джон Бъртранд.

Пъркинс също по този начин е собственик и на редица върхове в кариерата си, която приключи през 2000-ата година с 23 медала от интернационалните надпревари. През 2002-а година той беше признат в Залата на славата на Австралийския спорт.

Пъркинс работеше в медиите в първите седем години след края на кариерата си, само че по-късно в продължение на 11 години е на работа в Националната банка на Австралия, откакто се дипломира като финансист. На Олимпийските игри през 2012-а година той беше част от делегацията на Австралия.

" Моето голямо предпочитание е да превърнем плуването в един от водещите спортове в Австралия. Година преди Токио си слагам за задача да спечелим оптимален брой медали на Игрите”, разгласи амбициозният нов началник.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР