Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести в категория до

...
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести в категория до
Коментари Харесай

Ангел Русев: Нямам големи очаквания за Световното първенство

Двукратният европейски първенец по повдигане на тежести в категория до 55 кг Ангел Русев не разпорежда огромни очаквания за представянето си на Световното състезание в Богота (Колумбия) в края на ноември в новата за него категория до 61 кг.

Русев, който след седмица ще навърши 21 години, е почнал подготовка за шампионата преди два дни. Днес той получи премията си за Спортист на месец май в анкетата на спортните редакции след извоюваната втора европейска купа на шампионата в Тирана (Албания). Русев стана и първенец на България до 61 кг на шампионата в края на юни.

"Моята подготовка стартира през вчерашния ден. Доста е тежко, тъй като е нова категория. Имам да смъквам килограми. Нямам огромни упования за Световното състезание, може би 5-6 място и най-вече бронзов орден в изтласкването, тъй като аз не съм добър в изхвърлянето. Сега още сме на тренировки за техника, може би след два месеца ще стартира с тежести ", сподели Русев на конференция.

Той удостовери, че поради свадите във федерацията и поради президента Неделчо Колев може да не взе участие на международното състезание, в случай че селекционерът Иван Иванов напусне поста си.

"Неделчо Колев има много необичайно отношение към спорта и пречи на нашата подготовка. Той си е избрал няколко по-добри състезатели и се пробва да направи нова федерация. Другите страни, в това число Италия и Турция, се развиват много по-бързо от нас. Ние, състезателите не може да създадем нищо. Ние сме с Иван Иванов и ще се борим с него до край. Колев се пробва да ни срине, само че няма да успее ", сподели Русев.

Двама от националите Карлос Насар и Божидар Андреев не се приготвят с останалата част от тима.

"Ако не е Иван Иванов, ние няма да се състезаваме. Той е легенда. Ако се махне от националния отбор и ние си тръгваме. Но мисля, че всичко скоро ще се оправи. Държавата би трябвало да помогне, тъй като ние сме спорт, който е дал доста на България ", добави националът.

"Иван Иванов сподели, че приготвяме за Световното състезание, само че в случай че се случи нещо неприятно ще си тръгнем. Състезателите сме другари, приказваме си с Карлос Насар и Божидар Андреев. Те не са отговорни, просто сега не упражняваме дружно ", разяснява Русев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР