Двукратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) спечели спринта на 7,5

...
Двукратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) спечели спринта на 7,5
Коментари Харесай

Словачка е първа на биатлон в Германия

Двукратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) завоюва спринта на 7,5 км от Световната купа по биатлон в немския зимен център Оберхоф. Тя позволи една неточност в стрелбата и измина трасето за  22.23.7 минути. 33-годишната словачка записа трета победа за сезона и общо десета в кариерата си за Световната купа. Състезанието мина при неприятни атмосферни условия и мощен вятър.

Условията бяха сложни през днешния ден в Оберхоф. Да тичам не беше толкоз комплицирано, само че при стрелбата имах проблеми, тъй като имаше непрекъсната смяна напразно. Всички се стараха, само че при мен нещата се получиха най-добре, съобщи Кузмина след финала.

Втора на 35,4 секунди приключи Кайса Мекерейнен (Финландия), която също пропусна една цел. Вероника Виткова (Чехия) остана трета с 9 от 10 повалени цели и на 40,1 секунди след победителката. Носителката на Световната купа Лаура Далмайер (Германия) финишира 13-а с два пропусна в стрелбата и пасив от 1:20.3 минута.

Три българки участваха - Стефани Попова е 75-а с две неточности в стрелбата и на 3:26.7 минути след Кузмина, Даниела Кадева е 80-а с два пропуща и на 3:37.5 минути, а Десислава Стоянова остана 87-а от 91 приключили с четири пропуснати цели и пасив от 4:30.0 минути.

В класирането за Световната купа след 9 старта отпред е Кузмина с 362 точки. Тя има задатък от 26 точки пред втората Жюстин Бреза (Франция), която остана пета през днешния ден с две неточности в стрелбата и на 53.4 секунди от първото място. Трета е Кайса Мекерейнен с 335 точки. Световната купа в Оберхоф продължава на следващия ден със спринта на 10 км за мъже.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР