Две юридически лица, в които участие имат едно и също

...
Две юридически лица, в които участие имат едно и също
Коментари Харесай

Свързани фирми в „битка” кой да „парфюмира” шахтите в Пловдив за 480 хил. лева

Две юридически лица, в които присъединяване имат едно и също лице,  са подали предложения за премахване на неприятните миризми от шахтите и колекторската ВиК мрежа. В началото на месеца Община Пловдив пусна социална поръчка с планирана стойност от 480 000 лв. с Данък добавена стойност.
Прочетете още
По нея са кандидатствали обединяване " Биолайф-ЕКО " с участници „ Биолайф – И -1 ” ЕООД и „ Диели Инвест ” ЕООД, а другият участник е „ Биолайф – И ”.  Сходството в имената не е инцидентно, като информация в комерсиалния указател демонстрира, че един и същи човек им участия и в двете  компании

„ Биолайф – И -1 ” ЕООД е с шеф и притежател на капитала Калин Калъпчийски. Тя е учредена през юли тази година, а седалището й е столичният квартал „ Оборище ” на ул. „ Симеон ” номер 31. Другата компания -  „ Биолайф – И ”има безусловно същото седалище, като разликата е, че адресът й за преписка е апартамент в регион „ Тракия ” в Пловдив

Управител на компанията е Ваньо Попов, който има и 50% присъединяване, негов съучастник с 45% присъединяване е компанията „ Ес Пи Транс ”, на която шеф е Калин Калъпчийски. Допреди 3 години той е бил и едноличен притежател на капитала, само че е трансферирал дяловете си към Румен Стоилов.  Според закона, когато юридическо лице има присъединяване във компания, то за съучастник се смята този, който съставлява компанията.

Видно и двете компании са свързани и по този начин се слага въпроса за конкуренцията за съответната поръка. Вероятно задачата е бил да се дадат две предложения едната по-ниска, а другата по-висока, и по този начин в случай че има трети участник, те да си подсигурят успеха. В случая обаче „ трето ” лице не е подало оферта за поръчката.

Основната й цел е да се показа екологично сложно решение за унищожаване на отлагания от биоразградима субстанци от дъждоприемните шахти, което усъвършенства пропускливостта на колекторната мрежа и премахване на неприятната миризма и възстановяване на пропускливостта им при интензивни превалявания.

Целта на почистването на канализационните колектори от наноси и отсрочения без вложение на човешки запас.  То би трябвало да стане през колекторната мрежа, като третирането ще се прави през шахтите в период към 1000 м. В претекстовете е записано, че дребният диаметър на градската канализация, проектирана и построена през 30-те и 40- те години на предишния век. По тази причина даже при приблизително интензивни превалявания канализацията на града се запълва и работи под налягане, като наводнява мазетата на прилежащите къщи, подлезите и прилежащите терени. Този проблем визира към 100 000 души.

Предлаганият способ съставлява биоинженерна технология, която ще разреши сложно екологично култивиране по едно и също време на шахтите и на колекторната мрежа посредством бързо разграждане на органичните субстанции, което от своя страна освобождава неорганичните за свободно придвижване в колекторната мрежа до утаечните филтри на ПСОВ, като се ползва биологичен препарат.

Предвиждат се най-малко 2  третирания с по-концентриран разтвор, а точно 1 л бактериален препарат на 20 л вода. Предполага се безконтактна обработка на шахтите и по натурален път - на колекторите. Разтворът се впръсква през шахтите с маркучи с подобаваща дължина под налягане, само че не повече от 2,026 бара, написа в техническото предложение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР