Дванадесет са отворените оферти за избор на изпълнител при изготвянето

...
Дванадесет са отворените оферти за избор на изпълнител при изготвянето
Коментари Харесай

12 са офертите за изграждането на пътя между Калотина и Драгоман

Дванадесет са отворените предложения за избор на реализатор при правенето на техническия план и строителството на „ Модернизация на път І-8 Калотина - Софийски околовръстен път от км 1+000 до км 15+500 и етапна връзка ", оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Това е секторът след Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " до пътния възел при Драгоман. Общата му дължина е 14,5 км. Индикативната стойност на плана е 141 667 715 лева без Данък добавена стойност. Част от средствата са обезпечени от Механизма „ Свързана Европа ".

Отворените предложения, по реда на постъпването им в деловодството на Агенция „ Пътна инфраструктура ", са на:

• ДЗЗД „ Виа Милитарис Баланстра ", с участници: „ Автомагистрали Черно Море " АД и „ Автомагистрали Хемус " АД;
• „ Инжстройинженеринг " ЕООД;
• „ ГБС-Инфраструктурно строителство " АД;
• „ Хидро-вод строй " ДЗЗД, в което са: „ Хидрострой " АД и „ Водстрой 98 " АД;
• Обединение „ Калотина 2017 ", с участници: Гранди Лавори Финкосит СПА и Х.С.С. ЕООД;
• „ СТРАБАГ БПА " ДЗЗД, в което са: „ Щрабаг " ЕАД, „ Страбаг Сп. з.о.о., Полша " и „ Битумина ГмбХ-България " ЕООД;
• Обединение Калотина - София, с участници: „ Джи Пи Груп " АД, „ Контратас Иглесиас " АД, и „ Трансконсулт-22 " ООД;
• Обединение „ Геопът Изток ", в което вземат участие: „ ПЪТСТРОЙ 92 " АД и „ ГЕОСТРОЙ " АД;
• „ ИСА 2000 " ЕООД;
• Сдружение „ Калотина I " ДЗЗД, с участници: „ ПСТ Груп " ЕАД и „ Аква модул " АД);
• ДЗЗД „ АПВ Калотина СОП 1 ", в което са: „ Пътища Пловдив " АД, „ Агромах " ЕООД, „ Водно строителство - Благоевград " АД);
• „ Трейс Груп Холд " АД.

Проектът планува уширение на съществуващия път, а в обособени сектори ще бъдат усъвършенствани геометричните му детайли. Отсечката ще бъде с по две ленти за придвижване в посока и лента за спешно прекъсване. При км 12+520 ще бъде построен вход-изход от първокласния път към интермодален терминал Драгоман. Ще бъдат издигнати 10 огромни уреди, две от които са при пътните възли „ Калотина " и „ Драгоман ". Срокът за осъществяване на поръчката е 852 календарни дни.

Утре - 10 януари, в 14 ч. в АПИ, ще бъдат отворени офертите в публичната поръчка за реализатор на идващия сектор от Драгоман до Сливница, с дължина 16,98 км. Обектът „ Изготвяне на механически план и строителство на план: Модернизация на път І-8 Калотина - п. в. „ Храбърско " от км 15+500 до км 32+447,20 и етапни връзки " е с индикативна стойност 117 млн. лева без Данък добавена стойност. Финансирането е от републиканския бюджет.
Проектът планува уширение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокачествен път ще стане четирилентов. В обособени сектори ще се подобрят геометричните му детайли за постигане на планова скорост от 110 км/ч. Срокът за осъществяване на поръчката е 910 календарни дни.

Двете публични поръчки за избор на реализатори за модернизацията на 31,5 км от път I-8 сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " и Сливница Агенция „ Пътна инфраструктура " започва през септември м. година Индикативната им стойност е 258,6 млн. лева

Път І-8 е част от главната трансевропейска транспортна мрежа. Трасето е по направлението Лондон - Будапеща - Белград - София - Пловдив - Истанбул - Калкута, който е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток. Участъкът Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " - София обезпечава връзка към трансевропейски кулоар „ Ориент/Източно Средиземноморски ".

Модернизацията на пътния сектор ще усъвършенства трансграничната връзка сред България и Сърбия и завършеността на магистралната мрежа по направлението запад-изток на българска територия. С построяването на правата ще се понижи времето за пътешестване и ще се обезпечат комфортни и безвредни условия за придвижване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР