Дванадесет нови депутати положиха клетва в парламента в сряда, след

...
Дванадесет нови депутати положиха клетва в парламента в сряда, след
Коментари Харесай

Още двама депутати от Продължаваме промяната“ напуснаха НС

Дванадесет нови депутати поставиха клетва в Народното събрание в сряда, откакто техните прародители станаха министри. Шестима от тях са в групата на " Продължаваме промяната ", четирима са от Българска социалистическа партия, един нов народен представител има в " ИТН " и един в " Демократична България ".

По същото време Народното събрание приключи депутатския мандат на Лена Бориславова и Яна Балникова от Политическа партия. Първата най-вероятно ще бъде шеф на кабинета на премиера Кирил Петков и представител на държавното управление, а Балникова ще бъде премиерски консултант по въпросите на районна политика.

Новите депутати от " Продължаваме промяната ", които поставиха клетва са съпредседателят на партия " Волт " Венцислава Любенова (от Пловдив-град на мястото на Кирил Петков); Ивайло Стайков (строителен инженер, определен от Хасково, влиза на мястото на Асен Василев), икономистът Александра Корчева (от 25 МИР в София), ръководител на Варненската туристическа камара Илин Димитров (Варна), Калин Иванов ( Русе), финансистът Младен Запрянов (Хасково)

Новите депутати от Българска социалистическа партия са ръководителят на " Екогласност " Емил Георгиев (София), строителният инженер Момчил Ненов (Стара Загора), юристът от Нови Пазар Иван Ганчев и Благовест Кирилов (София). Председател на групата на левицата към този момент е депутатът Георги Свиленски

В " ИТН " на мястото на Радостин Василев от Плевен влиза инженерът Венцислав Петков. В групата на " Демократична България " на мястото на Божидар Божанов от София-област влиза регионалният ръководител на ДСБ в Самоков Васил Зашкев.

В групата на " Продължаваме промяната " би трябвало да влязат още двама нови депутати - юристът и бизнесмен Любомир Попйорданов (София на Лена Бориславова) и Богомил Петков (от Габрово на мястото на Яна Балникова)
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР