Двамата братя Стефан (37) и Илия Атанасови(24), които са подсъдими

...
Двамата братя Стефан (37) и Илия Атанасови(24), които са подсъдими
Коментари Харесай

Братя, нападнали полицаи в Столипиново на гуляй, не знаят кога са родени, не разбират съдията

Двамата братя Стефан (37) и Илия Атанасови(24), които са подсъдими за нахлуване над служители на реда на годеж в Столипиново, мъчно участваха в правосъдното произвеждане, което се води против тях. На днешното дело  в Районен съд- Пловдив стана ясно, че те не знаят по кое време са родени, не знаят на коя улица живеят в Столипиново, а единият Атанасов съобщи, че не е съумял да приключи и първи клас. Тяхната връзка със арбитър Георги Гетов беше много комплицирана, тъй като не разбираха какво тъкмо им приказва той.
Прочетете още
Въпреки това, отбраната им юрист Димитър Будаков се опитваше да им спомага и ги помоли да обещаят, че повече няма да атакуват служители на реда. 

Припомняме, че против Атанасови са повдигнати две обвинявания. Едното  е за това, че на 24 септември 2023г.  в съучастничество са предизвикали лека телесна щета на служител на реда, при осъществяване на службата му.Второто обвиняване против двамата е, че на същата дата са направили непристойни дейности, с които жестоко са нарушили публичния ред. Деянието е съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорностите си. 

Както TrafficNews беше съобщил, вечерта на 24 септември 2023 година на улица в Столипиново било проведено празненство – годеж, като на самата улица имало ситуирани маси с декорация и червен килим, бил нает и ди-джей. Гости и присъстващи на тържеството били общо към 300 индивида. Около 21:45 ч. в ОДМВР Пловдив били подадени няколко сигнала за мощна музика и звук от тържеството, като за инспекция на сигнала на мястото бил изпратен дежурен автопатрул от двама служители на реда. 

Според обвинителния акт откакто пристигнали разпоредили да се спре музиката. Двамата полицейски чиновници се намирали в служебния автомобил, на който били отворили прозорците. В този миг до патрулката се доближил Стефан, който отворил предна лява врата и почнал да дърпа на открито потърпевшия, хващайки го за левия лакът и крещейки „ в този момент ще видиш ти “. Пострадалият разпоредил на по-възрастния обвиняем да спре с крясъците и да застане на място и тръгнал да излиза от автомобила, с желание да задържи обвинения. 

Последният обаче оказал опозиция, като блъснал полицейския чиновник с пестник в региона на гръдния панер, бутнал го и го съборил на земята. В този миг на място дошъл и Илия Атанасов., който нанесъл удар с ритник в региона на левия крайник на потърпевшия.

По време на багра към полицейския автомобил се събрала многолюдна навалица от гостите на годежа, като всички викали и крещели. За да помогне на сътрудника си другият служител на реда излязъл от автомобила и извадил служебното си оръжие – револвер. Виждайки оръжието присъстващите се разбягали, а служителите на реда съумели да повикат втори автопатрул, които задържали подсъдимите.

За тези дейности обвинените признаха виновността си пред съда и посредством отбраната си пожелаха съглашение с прокуратурата. До такова обаче не се стигна в днешното съвещание, тъй като съдът върна делото на държавното обвиняване за корекция. Причината за това е, че би трябвало да се отстранят грешки по обвиняването, което  по думите на съдията е спорно, поради объркана точка. 

Делото бе планувано за друга дата, а Районен съд удостовери мярката " подписка " по отношение на двамата мъже.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР