Двама представители на бизнеса заявиха, че вдигането на минималната работна

...
Двама представители на бизнеса заявиха, че вдигането на минималната работна
Коментари Харесай

Бизнесмени по Нова: Няма смисъл от вдигането на минималната заплата, инфлацията ще го изяде

Двама представители на бизнеса обявиха, че повдигането на минималната работна заплата на 933 лв. няма да докара до нищо положително. Напротив, то ще предизвика инфлацията, тъй като съществени артикули ще нарастнат, това съобщи предприемачът Добромир Иванов в пресечна точка по Нова телевизия.

Той изясни, че минимална работа се дава в три случая. Първият - в закъсали предприятия, които просто не могат да дават повече. Във втория случай става въпрос за “феодализъм ”, когато работещият няма избор за кого да работи, тъй като една компания е наложила на процедура монопол в даден район. В третия случай става въпрос за сиви бизнеси, които заплащат на работещите на ръка, само че ги обезпечават единствено на минимална заплата. В тези случаи хората ще се обезпечават по същия метод, изясни предприемачът.



Юристът Антония Батинкова поддържа думите му. Тя разяснява, че държавното управление явно не желае да притегля външни вложения с това, че у нас трудът коства по-малко. “Реалният бизнес минималната работна заплата не го интересува ”, съобщи Батинкова.



Единствено журналистката Виктория Бочевска се изрече с утвърждение за повдигането на минималната заплата, само че въпреки всичко посочи, че и по-късно България остава на последно място в Европейски Съюз по този индикатор. “40% работят на минимална заплата, не знам до каква степен ще схванат вашите думи, че няма смисъл да се усилва ”, съобщи тя на събеседниците си в предаването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР