Централната избирателна комисия (ЦИК) утвърди със свое решение днес образците

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) утвърди със свое решение днес образците
Коментари Харесай

ЦИК утвърди образците на бюлетините за изборите 2 в 1

Централната изборна комисия (ЦИК) утвърди със свое решение през днешния ден образците на бюлетините за гласоподаване за страната и за чужбина за изборите за Европейски парламент и за Народно заседание, които ще се проведат на 9 юни.

Образците следва да бъдат оповестени на страницата на комисията в раздел " Изборни бумаги ", посочи Българска телеграфна агенция.

Хартиеният и машинният избор са равнозначни, като това е записано в Изборния кодекс. На вота през юни гласоподавателите ще гласоподават с зелени хартиени бюлетини за българския парламент и със сини за Европейския парламент. Разписките от машинния избор ще се разграничават по тяхната дължина като по-дълга ще е тази за Народно заседание.

Бюлетината за гласоподаване за страната за парламент съдържа номера и наименованието на изборния регион, полета за номерата и наименованието на политическите обединения, в това число и за името на самостоятелен претендент, в случай че е повдигнат подобен в дадения регион, както и алтернатива „ Не поддържам никого “. Вдясно от имената и номерата на политическите обединения има номера за гласоподаване по преференция. Образецът на бюлетината е обозначен с Приложение № 127-НС.

Бюлетината за гласоподаване за Народно заседание отвън страната съдържа единствено полета за номерата и наименованието на партиите и обединенията, регистрирани за вота през юни, както и опцията „ Не поддържам никого “. Образецът на бюлетината е обозначен с Приложение № 128-НС.

Бюлетината за гласоподаване за страната за европарламент съдържа номера и наименованието на изборния регион, полета за номерата и наименованието на политическите обединения, в това число и за името на самостоятелен претендент и алтернатива „ Не поддържам никого “. Вдясно от имената и номерата на политическите обединения има номера за гласоподаване по преференция. Образецът на бюлетината е обозначен с Приложение № 129-ЕП.

Бюлетината за гласоподаване отвън страната за изборите за Европейски парламент съдържа полета за номерата и наименованието на политическите обединения, в това число и за името на самостоятелен претендент и алтернатива „ Не поддържам никого “. Вдясно от имената и номерата на политическите обединения има номера за гласоподаване по преференция. Образецът на бюлетината е обозначен с Приложение № 130-ЕП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР