Двама британски доброволци, предоставящи хуманитарна помощ в Украйна, са били

...
Двама британски доброволци, предоставящи хуманитарна помощ в Украйна, са били
Коментари Харесай

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Двама британски хуманитарни работници са заловени от Русия

Двама английски доброволци, предоставящи филантропична помощ в Украйна, са били хванати от съветските военни, заяви BBC, базирайки се на информацията на неправителствената организация „ Presidium Network “.

Хуманитарната организация заяви, че мъжете са били арестувани на контролно-пропускателен пункт покрай град Запорожие в Южна Украйна в понеделник.

Твърди се, че външното министерство незабавно търси повече информация по случая с двамата мъже.

В четвъртък държавното управление удостовери, че един британец е бил погубен в Украйна, а различен е в неопределеност.

Смята се, че двамата филантропични служащи, за които се оповестява, че са били хванати, са работили без значение, само че са били по отношение на мрежата на „ Presidium Network “.

Основателят на „ Presidium Network “ Доминик Бърн сподели пред BBC, че на мъжете са им били нужни шест часа договаряния, с цел да преминат през последния украински контролно-пропускателен пункт и на съветска територия, където са били арестувани.

Бърн сподели, че насочва апел от името на хванатите мъже „ да получим поддръжката, от която се нуждаем от държавното управление на Обединеното кралство и от интернационалната общественост, както и на място “.

Той сподели също, че желае „ да получи обяснение за това по какъв начин са и до каква степен са в сигурност “ и да знае дали са „ лекувани вярно “.

Припомняме, че други двама британци, 28-годишният Ейдън Аслин и 48-годишният Шон Пинър, бяха хванати по-рано този месец по време на борби в югоизточния град Мариупол и показани по съветската държавна телевизия с забележими синини по лицето.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР