Двама бивши регионални министри от ГЕРБ - Пeтя Аврамова и

...
Двама бивши регионални министри от ГЕРБ - Пeтя Аврамова и
Коментари Харесай

Разпитват двама бивши министри от ГЕРБ за строежа на Хемус

Двама някогашни районни министри от ГЕРБ - Пeтя Аврамова и Николай Нанков, ще бъдат призовани за разпит в Министерство на вътрешните работи във връзка със градежа на автомагистрала " Хемус ". Това сподели пред вътрешният министър Бойко Рашков. Той разясни, че от полицията зависи по кое време ще са разпитите, само че че става дума за " тези дни ".

Поводът да бъдат призовани двамата някогашни министри е, че от тях е зависел градежът на автомагистралата и се чака да дадат пояснения за строителните бумаги и по какъв начин страната е упражнявала надзор върху строителството.

Рашков сподели още, че автомагистралата е трасирана през мочурища и свлачища и затова в този момент би трябвало да се вършат промени в трасето й.

В края на предходната седмица Министерство на вътрешните работи заяви, че 60 млн. лева, получени за Лот 5 на автомагистрала " Хемус ", са изтеглени единствено за ден от банка без предварителна поръчка, в сакове и чували. След това парите са преведени на буферна компания, с цел да бъде прекратена връзката сред комерсиалното сдружение, подписало контракта, и крайните реализатори на строително-монтажни работи.

Буферната компания неотложно превеждала парите по сметки " към основани за задачата кухи компании, регистрирани на обществено слаби и ниско грамотни лица, огромна част - престъпно проявени ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР