Два законопроекта с предложения за промени в Изборния кодекс се

...
Два законопроекта с предложения за промени в Изборния кодекс се
Коментари Харесай

Депутатите подхващат два законопроекта с предложения за промени в ИК

Два законопроекта с оферти за промени в Изборния кодекс се чака да разиска Народното събрание в петък.

Това планува проектопрограмата на депутатите за тази седмица. Единият законопроект е препоръчан от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и група депутати, а другият - от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и група.

В проектопрограмата за на следващия ден са второ четене на промени в Закона за устройство на територията и в Закона за водите, както и първо четене на промени в Закона за здравето и в Закона за ръководство на средствата от европейските структурни и капиталови фондове. Очаква се депутатите да обсъдят отчет за активността на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество през 2018 година, както и Проект на Годишна работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз /2019 г./.

В четвъртък се чака Народното събрание да гласоподава промени в Закона за концесиите на второ четене и да изслуша министъра на правораздаването Цецка Цачева по отношение на положението на пенитенциарната система - политики за възстановяване на материалната база в местата за отнемане от независимост, рационализация на инфраструктурата, основаване на по-добри условия на труд.

За петък се планува депутатите да изберат ръководител на Комисията за финансов контрол /КФН/, както и да гласоподават промени в Закона за правосъдната власт и в Изборния кодекс на първо четене. Предвижда се и чуване на министъра на туризма Николина Ангелкова по отношение на прогрес по целите, заложени в програмата за ръководство на държавното управление в бранш "Туризъм ". След това ще е обичайният парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР