Два месеца след началото на сухопътната офанзива в ивицата Газа

...
Два месеца след началото на сухопътната офанзива в ивицата Газа
Коментари Харесай

Израел подготвя следващата фаза на войната в Газа

Два месеца след началото на сухопътната атака в линията Газа израелската войска очевидно се приготвя за промяна в тактиката, за което оповестяват израелски медии, написа Der Standard.
Прочетете още
Днес израелският ефирен оператор 12 заяви, базирайки се на свои източници от военните, че в идната фаза войските ще се изтеглят главно в буферна зона с широчина към един километър в Ивицата Газа близо до граничната ограда с Израел.

В новата фаза се планират по-селективни интервенции на сухопътните войски и военноморските елементи, както и на военновъздушните сили против Хамас.

Не се показва обаче никакъв график, както и дата за пускане на новата фаза на войната.

Вероятно е множеството от резервистите да бъдат освободени, а войната против Хамас да бъде продължена най-вече от постоянните войски.

Понастоящем Израел приема, че успеха над ислямистката организация " Хамас " е допустима единствено в границите на " война на безсилие ". Това обаче може да отнеме доста месеци или даже години. " За да се сътвори нова действителност в Газа обаче, с изключение на военната битка е необходим и политически и стопански развой ", е декларирал източникът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР