Духът на доброто властваше в зала „Арена Монбат“ в Русе

...
Духът на доброто властваше в зала „Арена Монбат“ в Русе
Коментари Харесай

Концертът в памет на Вики събра звездите на България

Духът на положителното властваше в зала „ Арена Монбат “ в Русе по време на благотворителния концерт в памет на Виктория Маринова, който се организира в неделя. Близо 4 часа над 3 хиляди русенци, дружно с част от най-хубавите естрадни реализатори на България, станаха съпричастни на идеята на фондация „ Направи положително за чужд “.

Заедно с Георги Христов, Пресияна и Мирела, дребната Емануела, Сунай Чалъков, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Дивна, DEEP ZONE Project, Теди и Силвия Кацарови, Дивна, Дичо, Крисия, Руслан Мъйнов, Боряна Баташова всички в залата одобриха като свое вътрешно разбиране, че положителното постоянно побеждава, че „ да вършиш положителни каузи е и би трябвало да бъде заразно “.

И че с дребни и огромни късчета вяра може да се сглоби целия пъзел на положителното и да се затвори веригата на съпричастието. Че това е по този начин, демонстрираха стотиците светлини от телефоните на феновете, които осветиха залата по време на последната ария – „ Звезда “, в осъществяване на Крисия. „ Доброто е птица, полет на душата “, сподели Пресияна. „ Доброто е положение, мъдрост, еманация на духа “. „ Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек “, допълниха Орлин Павлов и Хилда Казасян.

Съпричастието на всички актьори докара и до една спонтанна тяхна концепция зад кулисите, водещите – която Руслан Мъйнов и Боряна Баташова споделиха непосредствено с публиката, напълно отвън сюжета: Крайбрежната алея на река Дунав в Русе, последният изминат път в живота на Вики, да носи нейното име – името на успеха. Победа над злото, над безразличието и над страха. Самата алея към този момент е изцяло налична и по-безопасна в късните часове на деня, от 50—те осветителни стълба с 24-часово видео-наблюдение, които фондация «Направи положително за непознат» към този момент инсталира, а записите от камерите се излъчват непосредствено в организация «КОРС» на община Русе. „ Доброто не стартира и не свършва само с дейностите.

То стартира от сърцето, минава през самото деяние и приключва с удовлетворението, което всички ние ще получим, когато забележим, че нашите левове са създали някой чужд благополучен “, сподели в края на концерта ръководителят на фондацията Свилен Максимов. Той разгласи, че с помощта на регистъра на даренията, който фондацията основава, посредством кода на документа за подаяние всеки ще може да види тъкмо за каква идея е била изразходвана дарената от него сума.Събраните средства от продадените документи за подаяние, които бяха основани особено за концерта, досега възлизат на близо 22 000 лева, като точната цифра ще бъде оповестена до седмица, откакто се обработят всички данни от всички обитаеми места, в които хората можеха да закупуват документите.

Информация за това ще бъде изнесена във Facebook страницата на фондацията – www.facebook.com/NapraviDobro и по телевизия TVN, в която Виктория работеше като публицист и създател на предаването “Детектор “.Фондация "Направи положително за чужд " е основана през месец октомври, 2018 година в памет на Виктория Маринова, с цел да продължи задачата и задачите, в които вярваше тя - а точно да болести колкото се може повече хора да вършат положителни, безкористни каузи за други, непознати хора, които имат потребност от помощ. Главната цел на Фондация "Направи положително за чужд " е да подтиква всички хора да вършат положително на други, непознати за тях лица, с което на собствен ред да ги подбуден към положително за трети, четвърти (и по този начин нататък) лица до реализиране трайни привички измежду хората за правене на положително без очакване за компенсация.

Мероприятията и плановете, реализирани и финансирани от Фондацията имат за цел да оказват помощ постоянно на групи от хора, а не на избрани човеци. Дейностите на Фондация "Направи положително за чужд " и нейните запаси не могат да бъдат употребявани за политически цели, да я ангажират в политическа предизборна акция или водене на агитация в интерес на политически партии, придвижвания и обединения.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР