Лентата за легендата Георги Аспарухов тръгва по кината от 18

...
Лентата за легендата Георги Аспарухов тръгва по кината от 18
Коментари Харесай

Пуснаха дългоочаквания трейлър на филма Гунди – легенда за любовта

Лентата за легендата Георги Аспарухов потегля по кината от 18 октомври 2024 година

Историята за именития футболист Георги Аспарухов оживява на огромен екран, а филмовият откъс на най-дългоочакваното родно кино заглавие за годината беше показан за първи път в утринния блок на NOVA „ Здравей, България “.



Пълнометражният игрален филм „ Гунди – Легенда за любовта “ ще се появи на огромен екран на 18 октомври 2024 година Продукцията ще наблюдава живота на огромния състезател – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди умира в автомобилна злополука.

„ Гунди – Легенда за любовта “ ще опише за индивида Георги Аспарухов, който се пробва да балансира сред сполучливата си футболна кариера и персоналния живот, борейки се със системата, компликациите и тежките избори по пътя си. Вдъхновяващата история ще оживее пред феновете с помощта на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите на огромния план Андрей Арнаудов и Иван Христов от „ Междинна станция “. Във кино лентата ще забележим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач против Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният тим се класира на Световното състезание в Англия, както и историята към главозамайващото предложение на „ Милан ”, пресъздадено по мемоари на единствения директен очевидец на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и съветник по сюжета на кино лентата.

Подробности за пълнометражната лента разкриха режисьорът Димитър Димитров и операторът Борис Славков в студиото на „ Здравей, България “.

„ Лентата е за любовта – за тази огромна, откровена обич с неговата брачна половинка Лита и любовта и пристрастеността към футбола. Опитали сме се да покажем и двете страни на монетата. Той е кумир и легенда, по тази причина пипахме доста деликатно. Но това, което е забавно е, че тематиката и историята на този човек е доста настояща и за века, в който живеем. Заслужава си филмът да бъде гледан от доста хора от разнообразни възрастови групи. Може даже да не са почитатели на футбола, само че лентата демонстрира една история за това какъв брой е мъчно да стигнеш до върха, дали би трябвало да си на върха и каква е цената за това “, открехва завесата към сюжета режисьорът.

Лентата ще ни върне обратно във времето - ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се концентрира върху едни от най-важните моменти в живота на определения за „ Футболист на столетието ” в България Георги Аспарухов – Гунди – по този начин, като че ли се случват пред очите ни. Според статистиката за кино лентата са употребявани 59 артисти, 100 индивида на терен, над 1000 гледни точки на камерите, 3000 костюма, специфични обективи, които да пресъздадат епохата.

„ Мащабът е огромен и е оттатък това, което сме се надявали да имаме като алтернатива. Обективите поръчахме особено от Австрия и това са обективи със особено разположение на лещите. Тако пресъздадохме цялостната визия на 70-те години на ХХ век. Относно наличието на 1000 гледни точки, това стана допустимо с помощта на положителната подготовка. Това значи, че в откъслек от време направихме стотици смени на обектив, промяна на позиция на камерата. Обикновено в един игрален филм има към 500-600 близки проекти. Ние имаме доста повече “, описа операторът Борислав Славков.

Режисьорът показа, че е получил подпомагане от доста хора от Пловдив, фенове, запалянковци, които са идвали като масовка и с помощта на тях стадионът е бил цялостен. След това идва магията на специфичните резултати.

„ Елена Иванова и нейният екип направиха съществено изследване, като в историята беше забъркана и художника на кино лентата Ивелина Гелева, тъй като описваме един интервал от време, в което проследихме по какъв начин се трансформира и модата. Имахме тонове материали в офиса и сценаристът Емо Бонев бе направил авансово изследване на цялата ера. Любопитното бе, че трябваше да обличаме и масовката, която от време на време доближаваше до 150 души. Те трябваше да наподобяват като че ли в действителност са част от тази ера. Дамите, виновни за костюмите, се оправиха брилянтно и като че ли пътувахме във времето “, споделя Димитър Димитров.

Във кино лентата ще забележим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач против Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният тим се класира на Световното състезание в Англия, както и историята към главозамайващото предложение на „ Милан ”, пресъздадено по мемоари на единствения директен очевидец на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и съветник по сюжета на кино лентата.

Наред с актьорите в основните функции Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита), във кино лентата ще забележим още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В основна роля ще забележим и Стоян Радев (Зоро), който ще поддържа неразделно Гунди както в професионалния, по този начин и в персоналния му път.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР