Древен и вечен. Така описват всички красивия Пловдив, който е

...
Древен и вечен. Така описват всички красивия Пловдив, който е
Коментари Харесай

Дестинации в България за един уикенд - Пловдив

Древен и безконечен. Така разказват всички красивия Пловдив, който е една прелестна концепция за посещаване в идните месеци. В момента можете да намерите в действителност приятни жилища чартърен в центъра на града евтино и несъмнено си коства да отделите най-малко една събота и неделя, с цел да се разноските и да опознаете втория по величина град в България. Не отивайте с упования, че ще бъдете разочаровани от това, че не става дума за някое малко китно градче - историята и културният живот, с които Пловдив ще ви изненада не са за изпускане. Вярно, че няма да може да седнете в заведенията за хранене и да усетите чудната им атмосфера, само че в случай че сте кулинарни почитатели, то може да поръчате храна за у дома. 
Разбира се, няма по какъв начин да приказваме за Града под тепетата без да споменем най-емблематичното нещо за там - точно тепетата и Стария Пловдив. Разбира се, класическата композиция е да се разноските из остарелия град, да извършите една фотография на Хисар Капия и да се качите на тепето, от където да се радвате на гледката, само че аз бих ви приканил да откриете и по този начин нареченото тепе на Альоша, към, което се извива хубав парк. Самата скулптура на върха поражда доста полемики в наши дни, само че несъмнено това място е една от хубостите в сърцето на Пловдив. Разходка по основната пешеходна улица също е наложителна, а отбиването в Капана - още повече! Кварталът на креативните промишлености може да ви изненада доста прелестно. 
 Три места в България, които да (пре)открием през есента Три места в България, които да (пре)открием през есента
Вече публично изпратихме лятото и помахахме на есента за добре пристигнала. Дните ще станат по-къси, утрините и вечерите - по-студени, а лис...
Гледайки обратно към античните времена би трябвало да споменем Античният спектакъл, както и античният стадион долу в центъра на града. Голямата и дребната базилики също би трябвало да участват измежду наложителните обекти за посещаване. Можете да мините и около римския акведукт, с цел да се насладите на градежите от предишното. Природонаучният музей също е нещо, което би трябвало да се види с прелестната си зала с пеперуди. 
Нека не забравяме, че множеството забавни места действително са в остарелия град - лапидариума и крепостните стени, етнографският музей, галерията " Златю Бояджиев ", Балабановата къща, Хиндлиянската къща и къщата Клианти. Не пропускайте и най-старата черква в града - " Св. Константин и Елена ". 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР